Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontinuitet eko proizvodnje
  • 06.07.2014. 11:00

Eko proizvođači - čuvari tradicije!

Ekološki proizvođači čuvaju tradiciju proizvodnje zdrave hrane, a ujedno doprinose očuvanju starih sorti povrća

Foto: depositphotos.com
  • 1.261
  • 63
  • 0

Ekološka proizvodnja polako se vraća na naša polja, a eko proizvođača sve je više, kao i ljudi koji cijene rad i trud, a posebno rezultate koje daje takav oblik proizvodnje. Već su polako zaboravljeni oni mirsi i okusi povrća ubranog u bakinom vrtu, potpuno prirodni, zdravi i što je najvažnije, ukusni. Da bismo ponovo uživali u tom bogatstvu koje nam priroda nesebično daje, brinu se ekološki proizvođači hrane, koje često zovu čuvarima tradicije.

Osječka Eko tržnica, primjer je polaganog povratka prirodi i zdravoj hrani. Dokaz tome su zadovoljni kupci koji se vraćaju, ali i dolazak novih koji tek stvaraju naviku kupovine eko proizvoda. Prednost ove tržnice je i neposredan kontakt proizvođača s kupcima. Na taj način kupci mogu doznati sve informacije o načinu uzgoja i tretiranja hrane koju kupuju, a proizvođači imaju neposrednu povratnu informaciju o tome što kupci žele.

Jedan od ekoloških proizvođača na osječkoj tržnici je i Ivan Delibos koji se ekološkom proizvodnjom bavi gotovo deset godina. Kupcima je već dobro poznat po svom soku od cikle, a nudi i integralno brašno i krupicu. Smatra da je za ekološke proizvođače, budući da ih za sada nema previše, vrlo važno kupcima kontinuitrano predstavljati nove proizvode, ali i nove načine njihove primjene. Jedan od noviteta na štandu Ivana Delibosa su i žitne mekinje koje su već sada pronašle svoj put do kupaca. Na eko tržnici kupci mogu se pronaći i stare sorte povrća kao što je zelena salata poznata pod nazivom "hrastov list". Kupce su ugodno iznenadili i nagradni kuponi koji su najsretnije razveselili prirodnim i eko proizvodima.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Ekološka proizvodnja Povrće Žitne mekinje Stare sorte Tradicija Integralno brašno Sok od cikle Ivan Delibos Čuvari tradicije Stare sorte Povratak prirodi Kontinuitet proizvodnje


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]