Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pharos
  • 03.05.2018. 13:30

Albert Boros: Water Retainer smanjuje posljedice suše i zadržava vlagu, a u Mađarskoj je hit!

Tvrtka Pharos predstavlja nešto novo - proizvod koji zadržava vlagu u tlu i spriječava promjene u zemlji uslijed suše! Direktor tvrtke Albert Boros otkrio nam je zašto je u Mađarskoj u šećerani on obavezan za korištenje te zašto hrvatski poljoprivrednici ne prihvaćaju lako nova rješenja u proizvodnji!

Foto: Karolina Tušek
  • 1.075
  • 73
  • 0

Neki prognostičari i za ovo ljeto predviđaju izuzetno visoke temperature. Hoće li naše biljke biti dovoljno snažne da prežive sušu, a da zadrže zadovoljavajuć prinos? Tvrtka Pharos predstavlja nešto novo i obećavajuće - proizvod koji zadržava vlagu u tlu i spriječava promjene u zemlji uslijed suše! Radi se o mađarskom proizvodu Water Retainer kojeg su počeli prodavati u Hrvatskoj početkom ove godine, rekao nam je direktor tvrtke Albert Boros.

"Kupci još nisu prepoznali prednosti i jako su bojažljivi što se tiče novih proizvoda. Suše su sve veće i veće, i u trenucima kad je biljkama najviše potrebna voda nje nema u tlu.. Zato smatramo da kupci trebaju prepoznati što ovaj proizvod znač i kako djeluje. Radili smo pokuse i u Hrvatskoj, a uskoro ćemo prezentirati rezultate", rekao je Boros.

Smanjenje potrošnje vode za zalijevanje i do 50%!

Proizvod se koristi na svim kulturama, najbitnije je sada na povrću, zatim na ostalim biljkama koje se uglavnom zalijevaju. Ono što je vrlo zanimljivo, proizvod je odličan i za sportske terene i gradske parkove gdje se troši puno vode, a uz Water Retainer može se smanjiti količina vode za zalijevanje i do 50%! 

Water Retainer - revolucionarni proizvod koji pomaže biljkama da prežive duže bez kiše!

Proizvod je dozvoljen i u ekološkoj proizvodnji. Djelovanje ima oko tri mjeseca, a nakon toga potpuno se razgradi jer je sve na organskoj bazi. U početnom periodu razvoja biljke je nabitnije da ona ima dovoljno vode,  kako bi njen korijenov sustav puno bolje apsorbirao hranjiva te kako bi se korisni mikroorganizmi tla puno bolje razvijali. Zbog toga biljka od samog početka je jača, što se odražava i na kasniji veći prinos. Osim što su biljke jače, plodovi imaju i intenziviniji okus, jer se bolje koriste sva dostupna hranjiva iz tla. 

Kada voda dođe na površinu zemlje, jedan dio odmah ispari, drugi dio se filtrira i prolazi u donje slojeve. Onaj dio koji je ostao u višim slojevima, isparavanjem se vraća u atmosferu. Tada zemlja puca i isušuje se, a upravo Water Retainer hvata tu vlagu kod isparavanja i pretvara je u kapljice, one vlaže zemlju, te se ne pojavljuju pukotine. Novu vlagu u tlu korjenje odmah iskorištava.

Ljudi se boje novog troška, a ni ne znaju da je jeftinije u konačnici skuplje

Upitali smo Borosa i koji je to ograničavajući čimbenik zbog kojeg poljoprivrednici ne prihvaćaju lako rješenja koja bi im, u konačnici, mogla spasiti usjev, a on nam je rekao: "Jer im je to dodatni trošak. Skoro 90% poljoprivrednika ne vodi računa o ulaznim i izlaznim troškovima, a kad bi se sve stavilo na papir, zapravo bi se vidjelo da je ono jeftinije zapravo skuplje i da bi s ovim ulaganjem zapravo dobili višestruke koristi i veću dobit."

U Mađarskoj kooperanti obavezni koristiti Water Retainer

"U Mađarskoj smo s ovim proizvodom od 2015. godine i puno je veća zainteresiranost od strane poljoprivrednika. Primjerice, u Kapošvaru je šećerana koja ima ugovore s kooperantima i oni po ugovoru moraju obavezno koristiti ovaj proizvod", rekao je Albert Boros, u nadi da će i hrvatski poljoprivrednici prepoznati dobrobiti ovog revolucionarnog rješenja.

Za više informacija o proizvodu, obratite se tvrtki Pharos na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pharos Water Retainer Vlaga Zadržavanje vlage Suša Biljke Povrće Voće Isparavanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Pharos d.o.o.

Mate Lovraka 13, 10000 Zagreb, Hrvatska
e-mail: info@waterretainer.com.hr web: http://waterretainer.com.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Poštovani, nekaj mi je napalo ružmarin koji stoji na lođi cijelo vrijeme (već drugu godinu), nisam sigurna dal su uši ili pepelnica od previše zalijevanja? Na svaki način trebam riješiti taj problem pa sam planirala obrezati sve do korijena... Više [+]