Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 22.02.2018. 09:00

Zima (napokon) pokazuje zube?

Kakvo nas vrijeme očekuje od 23. do 25. veljače?

  • 272
  • 23
  • 0

Državni hidrometeorološki zavod u ovotjednom je agrobiltenu izdao upozorenje: zaštititi povrće i klijališta od hladnoće! Kako navode, u razdoblju od 23. do 25. veljače očekuje se snijeg u unutrašnjosti zemlje, a uzduž Jadrana kiša, koji mjestimice mogu biti i obilniji. Sredinom ovog razdoblja razvedravanje te osjetno hladnije. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu uglavnom od -1°C do 4°C, u gorju koji stupanj manje. Minimalna temperatura zraka na kopnu početkom razdoblja oko 0°C, a u ostatku razdoblja od -11°C do -6°C, u gorju većinom od -9°C do -4°C. Maksimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 4°C na sjevernom Jadranu do 12°C u Dalmaciji.

Minimalna vrijednost temperature zraka od 2°C na sjevernom Jadranu do 9°C u Dalmaciji, a u kontinentalnom zaleđu uglavnom ispod 0°C. Temperaturne sume uglavnom osjetno ispod višegodišnjeg prosjeka, samo na jugu Dalmacije oko prosjeka. Očekuju se nepovoljni vremenski uvjeti za poljoprivredne radove. Tijekom ovog razdoblja potrebno je zagrijavati plastenike i staklenike te zaštititi klijališta i osjetljive biljke od hladnoće i smrzavanja. 

Foto: Pixabay/Alexas_Fotos


Tagovi

Agro prognoza DHMZ Vrijeme


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.