Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 21.06.2018. 16:30

Zaštitite biljke i životinje od jakog vjetra, obilnih oborina i moguće tuče

Nakon lošeg vremena, krajem vikenda, očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Foto: Pixabay/marcinw
  • 1.288
  • 86
  • 0

Ovoga vikenda, u razdoblju od 22. do 24. lipnja očekujte različite vremenske prilike. Naime, u prvoj polovini ovog razdoblja na kopnu i u gorju očekuje se oblačno vrijeme uz kišu praćenu jakim vjetrom, grmljavinom te ponegdje i tučom, prognozira Državni hidrometeorološki zavod. Kiša ponegdje može biti i obilnija. U drugoj polovini razdoblja očekuje se promjenjivo oblačno i uglavnom suho vrijeme. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu većinom od 20°C do 25°C, u gorju većinom od 17°C do 22°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 10°C do 15°C, u gorju od 7°C do 13°C. 

Na Jadranu u prvoj polovini razdoblja očekuje se pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme uz kišu i grmljavinu te ponegdje i tuču. Kiša može biti i obilnija, posebice na sjevernom Jadranu. U drugoj polovini ovog razdoblja očekuje se promjenjivo oblačno i uglavnom suho vrijeme. Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 22°C do 28°C. Minimalna vrijednost temperature zraka većinom od 15°C do 20°C, u zaleđu od 11°C do 16°C.

Temperaturne sume u većini zemlje očekuju se ispod višegodišnjeg prosjeka, duž sjevernog Jadrana prosječne. 

U prvoj polovini razdoblja preporuča se pripremiti zaštitu biljaka i životinja od jakog vjetra, obilnih oborina i eventualne tuče, tamo gdje za to postoji mogućnost. U drugoj polovini razdoblja očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.


 


Tagovi

Agro prognoza Prognoza Oborine Vjetar Tuča Grmljavina


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.