Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 15.02.2018. 13:30

Zaštitite bilje od niskih temperatura

Što kaže agrobilten DHMZ-a za razdoblje od 16. do 18. veljače?

  • 339
  • 24
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 16. do 18.veljače će u cijeloj zemlji prevladavati djelomice do pretežno sunčano i suho vrijeme. Slaba oborina moguća je u unutrašnjosti u drugoj polovini razdoblja. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu uglavnom od 4°C do 9°C, u gorju koji stupanj manje. Minimalna temperatura zraka na kopnu većinom od -9°C do -4°C, a krajem razdoblja od -3°C do 0°C. Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 9°C do 13°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 1°C uz obalu do 7°C na otocima, u kontinentalnom zaleđu uglavnom ispod 0°C.

Temperaturne sume uglavnom ispod višegodišnjeg prosjeka, a uzduž Jadrana oko prosjeka. Zbog niske temperature zraka tijekom noći i jutra preporuča se adekvatna zaštita bilja te zagrijavanje staklenika. Uzduž Jadrana uglavnom povoljni, a u unutrašnjosti zemlje očekuju se nepovoljni vremenski uvjeti za poljoprivredne radove zbog snježnog pokrivača i vlažnog tla.

Foto: Pixabay/ilensgraf


Tagovi

Agro prognoza DHMZ Vrijeme


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]