Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.08.2017. 10:30

Vruće, vruće i još malo vruće

Izgledi vremena od 4. do 6. kolovoza!

Foto: Bigstockphoto/weyo
  • 833
  • 54
  • 0

Hrvatska je u crvenom! Meteoalarm je zbog toplinskog vala izdao upozorenja za cijelu zemlju u kojoj će temperature dostizati 40 stupnjeva, na kninskom području i do 42! Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda i proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja proći će u visokom temperaturnom plusu. Naime, od 4. do 6. kolovoza u cijeloj zemlji će prevladavati pretežno sunčano, uglavnom suho, sparno i vrlo vruće vrijeme. Tek mala mogućnost za pokoji pljusak postoji u unutrašnjosti zemlje.

Maksimalna vrijednost temperature zraka na kontinentu očekuje se od 36°C do 40°C (u gorju od 34°C do 37°C). Noći će biti tople i vrlo tople uz minimalnu temperaturu zraka od 22°C do 26°C (u gorju od 19°C do 22°C). Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 34°C do 39°C, u kontinentalnom zaleđu oko 40°C. Minimalna vrijednost temperature zraka od 24°C uz obalu do 27°C na otocima. Temperaturne sume posvuda osjetno iznad prosjeka.

Očekuju se nepovoljni uvjeti za radove na otvorenom. Potrebna je primjerena zaštita zbog vrlo visokog UV indeksa. Izbjegavati radove u najtoplijem dijelu dana. Zbog vrućine te dugotrajne insolacije preporučuje se zasjenjivanje, natapanje i navodnjavanje osjetljivih biljaka. Na osvježenje ćemo morati pričekati kraj idućeg tjedna.

Foto: Bigstockphoto/weyo


Tagovi

Agro prognoza Vruće DHMZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).