Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.09.2017. 12:00

Vrijeme pogodno za pripremu jesenske sjetve

Izgledi vremena od 15. do 17. rujna.

Foto: Pixabay/
  • 566
  • 43
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, od 15. do 17. rujna prevladavat će promjenjivo oblačno vrijeme. Povremeno je uz povećanu naoblaku moguća kiša i to ponajprije u gorju te na sjevernom Jadranu. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu početkom razdoblja uglavnom od 15°C do 20°C, a prema kraju razdoblja toplije od 26°C do 30°C (u gorju od 16°C početkom razdoblja do 23°C krajem razdoblja), a minimalna u granicama od 12°C do 16°C (u gorju od 8°C do 12°C).

Maksimalna vrijednost temperature zraka na Jadranu uglavnom od 22°C do 27°C. Minimalna vrijednost od 18°C uz obalu do 22°C na otocima, a u kontinentalnom zaleđu od 13°C do 17°C. Temperaturne sume u unutrašnjosti zemlje i u gorju malo iznad prosjeka, a na Jadranu oko prosjeka za ovo razdoblje. Očekuju se uglavnom povoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom te nastavak priprema za jesensku sjetvu, osim u gorju i na sjevernom Jadranu gdje bi kiša mogla ometati radove.

Foto: Pixabay/6151189


Tagovi

Agro prognoza DHMZ Promjenjivo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).