Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.05.2018. 09:00

Toplo i vlažno vrijeme pogoduje bolestima, zaštitite nasade od tuče

Kakvo nas vrijeme očekuje od 1. do 3. lipnja?

Foto: Pixabay/moerschy
  • 590
  • 34
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 1. do 3. lipnja, očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu ili pljusak praćen tučom, grmljavinom i jakim vjetrom. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu očekuje se od 25°C do 30°C, u gorju većinom od 21°C do 26°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 15°C do 19°C, u gorju od 21°C do 26°C. Na Jadranu se očekuje većinom vedro i suho vrijeme. Lokalno je moguća kratkotrajna kiša ili pljusak praćen tučom, grmljavinom i jakim vjetrom posebice na sjevernom Jadranu. Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 23°C do 28°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 17°C do 22°C, u zaleđu od 12°C do 16°C.

Temperaturne sume na kopnu i u gorju iznad višegodišnjeg prosjeka, na Jadranu prosječne. Očekuju se djelomično povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom. Preporučuje se povećati kontrolu nad nasadima i tamo gdje treba obaviti zaštitu. Toplo i vlažno vrijeme mogu pogodovati razvoju biljnih bolesti, posebice na grožđu. Poduzeti mjeru zaštite od tuče ili sugradice, jakog pljuska kiše i vjetra, tamo gdje za to postoji mogućnost. 


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme DHMZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]