• Vremenska prognoza
  • 17.03.2017. 19:00

Temperature iznad prosjeka, povoljno za radove

Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, a u kontinentalnim predjelima tek u prvom dijelu razdoblja.

Foto: bigstockphoto.com, tish
  • 1.182
  • 135
  • 0

U kontinentalnim predjelima očekuje se pretežno oblačno uz slabu kišu krajem razdoblja. Maksimalne vrijednosti temperature zraka u nizini uglavnom od 15°C do 20°C, tek početkom razdoblja moguć i pokoji stupanj manje, dok se u gorju očekuju vrijednosti od 12°C do 17°C.

Minimalne vrijednosti temperature zraka u nizini i u gorju u granicama od 1°C do 6°C, a krajem razdoblja i pokoji stupanj više.

Izgledi za Hrvatsku za 17.03.2017-19.03.2017

Duž Jadrana se očekuje pretežno do djelomično sunčano vrijeme, a krajem razdoblja moguća je vrlo slaba mjestimična kiša. Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 13°C do 18°C. Minimalne vrijednosti duž jadranske obale od 4°C do 9°C, a na otocima od 8°C do 12°C.

Temperaturne sume u većem dijelu zemlje osjetno iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine. Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, a u kontinentalnim predjelima tek u prvom dijelu razdoblja.

Foto: bigstockphoto.com, tish


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vremenska prognoza DHMZ


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."