• Vremenska prognoza
  • 17.03.2017. 19:00

Temperature iznad prosjeka, povoljno za radove

Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, a u kontinentalnim predjelima tek u prvom dijelu razdoblja.

Foto: bigstockphoto.com, tish
  • 1.182
  • 76
  • 0

U kontinentalnim predjelima očekuje se pretežno oblačno uz slabu kišu krajem razdoblja. Maksimalne vrijednosti temperature zraka u nizini uglavnom od 15°C do 20°C, tek početkom razdoblja moguć i pokoji stupanj manje, dok se u gorju očekuju vrijednosti od 12°C do 17°C.

Minimalne vrijednosti temperature zraka u nizini i u gorju u granicama od 1°C do 6°C, a krajem razdoblja i pokoji stupanj više.

Izgledi za Hrvatsku za 17.03.2017-19.03.2017

Duž Jadrana se očekuje pretežno do djelomično sunčano vrijeme, a krajem razdoblja moguća je vrlo slaba mjestimična kiša. Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 13°C do 18°C. Minimalne vrijednosti duž jadranske obale od 4°C do 9°C, a na otocima od 8°C do 12°C.

Temperaturne sume u većem dijelu zemlje osjetno iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine. Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, a u kontinentalnim predjelima tek u prvom dijelu razdoblja.

Foto: bigstockphoto.com, tish


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vremenska prognoza DHMZ


Autorica

Ivana Nađ

Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi