AgroKlub.com

\

Agro prognoza

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Agro prognoza » Temperature iznad prosjeka, povoljno za radove

Temperature iznad prosjeka, povoljno za radove

Vremenska prognoza

Temperature iznad prosjeka, povoljno za radove

Datum: 17.03.2017. 19:00

Kategorija:

Agro prognoza

Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, a u kontinentalnim predjelima tek u prvom dijelu razdoblja.

U kontinentalnim predjelima očekuje se pretežno oblačno uz slabu kišu krajem razdoblja. Maksimalne vrijednosti temperature zraka u nizini uglavnom od 15°C do 20°C, tek početkom razdoblja moguć i pokoji stupanj manje, dok se u gorju očekuju vrijednosti od 12°C do 17°C.

Minimalne vrijednosti temperature zraka u nizini i u gorju u granicama od 1°C do 6°C, a krajem razdoblja i pokoji stupanj više.

Izgledi za Hrvatsku za 17.03.2017-19.03.2017

Duž Jadrana se očekuje pretežno do djelomično sunčano vrijeme, a krajem razdoblja moguća je vrlo slaba mjestimična kiša. Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 13°C do 18°C. Minimalne vrijednosti duž jadranske obale od 4°C do 9°C, a na otocima od 8°C do 12°C.

Temperaturne sume u većem dijelu zemlje osjetno iznad višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine. Očekuju se povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u većem dijelu zemlje, a u kontinentalnim predjelima tek u prvom dijelu razdoblja.

Foto: bigstockphoto.com, tish

Broj pregleda članka: 1182; Uspješnost članka: 76.1

Izvor: Državni hidrometeorološki zavod

Tagovi: Vremenska prognoza, DHMZ

Ključne riječi članka: temperature, iznad, prosjeka, povoljno, za, radove, razdoblja, vrijednosti, temperature, dijelu, zraka, temperature zraka, vrijednosti temperature, krajem razdoblja, vrijednosti temperature zraka, većem dijelu zemlje, maksimalne vrijednosti temperature


Ivana Nađ

Svi tekstovi autora

Autorica Ivana Nađ

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."