Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • DHMZ
  • 16.08.2021. 14:00

Sutra temperature i do 10°C manje nego danas: Kulturama stiže pravo osvježenje ili šok?

Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 27 °C, dok će se najviša dnevna kretati od 20 do 25, na Jadranu između 27 i 33 °C. 

Foto: Renata Prusina
  • 1.751
  • 294
  • 0

Svaki toplinski val i iznad prosječne temperature iza sebe nose naglo pogoršanje vremena. Tako će, najavljuju iz Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) biti i sada.

Promjene bi nam u kopnenom dijelu Hrvatske mogle stići već danas, a sutra će u nekim krajevima u unutrašnjosti biti i za 10-ak °C hladnije nego proteklih dana. 

"U unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu umjereno i pretežno oblačno s mjestimičnom kišom i grmljavinom, glavninom u prvoj polovini dana, te zamjetno svježije. Ponegdje može biti izraženijih pljuskova, lokalno i nevremena“, stoji na službenoj stranici DHMZ-a.

U Dalmaciji u drugom dijelu dana prolazno naoblačenje uz moguću kišu i neverine osobito u unutrašnjosti. Zapuhat će slab i umjeren, u noću mjestimice na udare i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Na Jadranu na jugu slabo i umjereno jugo, a drugdje bura s jakim, uglavnom podno Velebita i olujnim udarima. 

Najniža jutarnja temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 22 i 27 °C, na sjevernom dijelu malo niža. Najviša dnevna od 20 do 25, na Jadranu između 27 i 33 °C.

Promjenljivo i nestabilno nastavit će se i u srijedu, ali se sa zapada do kraja dana očekuje prestanak kiše i razvedravanje.

U Španjolskoj oboren temperaturni rekord

U Španjolskoj je, kako navodi News.in-24, oboren temperaturni rekord. U mjestu Montoro u Andaluziji zabilježena je temperatura zraka od 47,4 stupnja, najviše otkako u Španjolskoj postoje mjerenja.

Prijašnji rekord je 46,9 stupnjeva i zabilježen je u Kordovi prije četiri godine. 

Zanimljiv podatak je i taj da je ova zemlja između 2011. i 2020. zabilježila dvostruko više toplinskih valova u odnosu na prethodna tri desetljeća. 


Tagovi

Vremenska prognoza Toplinski val Kiša DHMZ Temperature


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.