Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 14.06.2018. 10:30

Suha razdoblja iskoristite za obavljanje zaštite

Kakvo nas vrijeme očekuje od 15. do 17. lipnja?

Foto: Pixabay/Jacek50
  • 643
  • 39
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 16. do 17. lipnja, na kopnu i u gorju očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme uz povremenu kišu ili pljusak ponegdje praćen tučom, grmljavinom i jakim vjetrom. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu očekuje se od 21°C do 26°C, u gorju većinom od 17°C do 22°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 15°C do 20°C, u gorju od 12°C do 17°C. Na Jadranu se očekuje promjenljivo oblačno i većinom suho vrijeme uz mogućnost kiše ili pljuska ponegdje praćen tučom, grmljavinom i jakim vjetrom.

Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 25°C do 30°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 16°C do 21°C, u zaleđu od 12°C do 16°C. Temperaturne sume u većini zemlje iznad višegodišnjeg prosjeka, u Dalmaciji prosječne. Pljuskovi povremeno mogu prekidati radove na otvorenom. Savjetuje se suha razdoblja iskoristiti za obavljanje zaštite tamo gdje je to potrebno.


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vrijeme DHMZ Agro prognoza


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]