• Snježne padaline
  • 13.12.2018. 13:30

Stiže novi snijeg - napadat će ga i do 50 cm

Intenzivan snijeg padat će u narednih nekoliko dana na području Dinarida u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini gdje se očekuje do 50 cm novog snijega. Slične količine snježnih padavina očekuju se u dijelovima Srbije i Rumunjske.

Foto: Bigstockphoto/Sergey-USSR
  • 2.019
  • 249
  • 0

U idućih nekoliko dana prognostičari najavljuju jake padaline i to u snježnom obliku pa ako ste već pod snijegom, znajte da će ga napadati još, i to do pola metra! Zabijelit bi se mogli i oni krajevi u kojima je snijeg do sada tek propadivao. 

Hladna fronta kretat će se preko zapadnog i središnjeg Mediterana u iduća tri do četiri dana te donijeti snažne snježne nanose na dijelove Balkana. Posebno intenzivne padaline očekuju se u zapadnoj Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, dijelovima Crne Gore i u sjevernoj Albaniji. Lokalno se očekuje više od 50 cm snijega, prognozira Severe Weather Europe.  

Također, znatne se padaline očekuju u nižim područjima istočne Hrvatske, sjeverne Srbije i dijelovima Rumunjske gdje će pasti od 15 do 25 cm snijega. 

Umjerenih snježnih padavina bit će i u zapadnoj Sloveniji te dijelovima Mađarske, ali i na sjevernim i središnjim dijelovima Apenina. 

Dakle, pozavršavajte vanjske poslove što je prije moguće kako biste se mogli posvetiti čišćenju snijega u narednim danima. 


Tagovi

Prognoza Snijeg Snježne padaline

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi