Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Crveni meteoalarm
  • 05.01.2016. 11:15

Snijeg i ledena kiša na većem području RH

DHMZ je izdao crveno upozorenje za zagrebačko, karlovačko, osječko, i gospićko područje zbog ledene kiše koja bi mogla stvoriti jaku poledicu.

  • 275
  • 33
  • 0

Državni hidrometeorološki zavod je izdao crveni meteoalarm. Riječ je o upozorenju najvišeg stupnja, a izdano je za zagrebačko, karlovačko, osječko i gospićko područje zbog ledene kiše koja bi mogla stvoriti jaku poledicu na nogostupima i kolnicima. Za dubrovačko i splitsko područje predviđa se jaki jugo.

Danas će diljem zemlje biti pretežno oblačno s oborinama koje se u unutrašnjosti zemlje očekuju većinom u drugom dijelu dana, na Jadranu već i u prvom. U kontinentalnoj će Hrvatskoj povremeno padati snijeg, mjestimice će biti i kiše koja će se smrzavati u dodiru s tlom, a u jutarnjim se satima ponegdje pojavila i magla. Na Jadranu će biti povremene kiše, saznajemo na meteoalarm.eu.

Novih 10 cm snijega?

Jutarnje temperature zraka kretat će se između -12 i -7 stupnjeva u kopnenim predjelima te od 2 do 8 stupnjeva na Jadranu. Najviše dnevne temperature u kopnenoj će se Hrvatskoj kretati većinom od -2 do 3, a u morskoj između 7 i 13 stupnjeva.

Moguće je novih 5 do 10 centimetara snijega. Ledena kiša je moguća kasnije popodne pa je potreban velik oprez u prometu. Od srijede slijedi smirivanje vremena, pa i porast temperature.

U srijedu se očekuje umjereno do pretežno oblačno s povremenim oborinama. Na Jadranu će padati kiša, a u unutrašnjosti će oborine biti na granici kiše i snijega pri čemu će uglavnom prijepodne još ponegdje postojati mogućnost za kišu koja se ledi na tlu. Najniža jutarnja temperatura bit će od -6 do -1, na Jadranu većinom između 4 i 9. Najviša dnevna na kopnu od -1 do 4, a na moru između 8 i 13, piše DHMZ.


Tagovi

Meteoalarm Crveni meteolaram Vremenska prognoza Snijeg Ledena kiša


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!