Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 14.07.2015. 18:00

Preporučuje se zasjenjivanje osjetljivih biljaka!

Preporučuje se adekvatna zaštita ljudi, životinja i biljaka. Za sprečavanje ožegotina od Sunca preporučuje se i zasjenjivanje osjetljivih biljaka.

  • 251
  • 15
  • 0

Na kopnu pretežno sunčano, vruće, veći dio razdoblja i vrlo vruće. Sredinom razdoblja postoji mala mogućnost za lokalne pljuskove praćene grmljavinom. Maksimalne vrijednosti temperature zraka na kopnu od 34°C do 39°C (u gorju od 31°C do 36°C), a minimalne u granicama od 21°C do 25°C (u gorju od 17°C do 21°C). Na Jadranu pretežno sunčano, suho, vruće i vrlo vruće. Maksimalne vrijednosti temperature zraka na Jadranu od 33°C do 38°C.

Izgledi za Hrvatsku za 17.07.2015-19.07.2015

Minimalne vrijednosti od 24°C uz obalu do 27°C na otocima, a u kontinentalnom zaleđu od 19°C do 23°C. Temperaturne sume posvuda osjetno iznad prosjeka za ovo razdoblje.

Očekuju se povoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom, osim sredinom dana zbog vrućine i visokog UV indeksa. Preporučuje se adekvatna zaštita ljudi, životinja i biljaka. Za sprečavanje ožegotina od Sunca preporučuje se i zasjenjivanje osjetljivih biljaka. Biljkama s plitkim korjenovim sustavom potrebno je osigurati dovoljne količine vode.


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vremenska prognoza Zasjenjivanje Povoljni uvjeti Temperaturne sume


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."