Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 26.07.2018. 13:30

Povećajte kontrolu nad nasadima, kiša još prijeti

Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend?

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 369
  • 23
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 27. do 29. srpnja, na kopnu i u gorju očekuje se promjenljivo oblačno, vruće no i dalje nestabilno vrijeme. Lokalno je moguća jaka kiša praćena tučom, grmljavinom i jakim vjetrom. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu očekuje se većinom od 25°C do 30°C, u gorju uglavnom od 23°C do 28°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 16°C do 21°C, u gorju od 13°C do 18°C. Na Jadranu se očekuje uglavnom suho i vruće. Lokalno je moguća jaka kiša praćena tučom, grmljavinom i jakim vjetrom, posebice na sjevernom Jadranu i u unutrašnjosti Istre.

Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 26°C do 31°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 19°C do 23°C, u zaleđu od 15°C do 19°C. Temperaturne sume u većini zemlje očekuju se iznad prosjeka, u Dalmaciji prosječne. Veći dio razdoblja očekuju se relativno povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom. Kiša ponegdje može ometati ili prekidati radove na otvorenom. Preporučuje se povećati kontrolu nad nasadima i tamo gdje treba obaviti zaštitu.


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vrijeme DHMZ Agro prognoza


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]