Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 03.03.2016. 14:30

Obavite radove prije kiše i snijega?!

Očekuju se uglavnom nepovoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Foto: pixabay.com
  • 765
  • 73
  • 0

U kontinentalnim krajevima očekuje se većinom oblačno s kišom prema kraju razdoblja moguće i obilnijom. Kraće sunčano razdoblje moguće je u Slavoniji.

Uzduž Jadrana oblačno s kraćim sunčanim razdobljima te kišom, obilnijom krajem razdoblja napose u kontinentalnom zaleđu. Maksimalne vrijednosti temperature zraka na kontinentu u granicama od 9°C do 16°C (u gorskoj Hrvatskoj od 5°C do 11°C).

Izgledi za Hrvatsku za 04.03.2016-06.03.2016

Minimalne vrijednosti temperature zraka u granicama od 0°C do 5°C (u gorskoj Hrvatskoj od -4°C do 2°C). Uzduž Jadrana maksimalne vrijednosti temperature zraka od 11°C do 16°C, minimalne vrijednosti od 3°C pa do 12°C na otocima, u kontinentalnom zaleđu od -1°C do 8°C.

U gorju će biti i snijega, osobito u Gorskome kotaru, a moguć je i ponegdje u sjeverozapadnim krajevima. Meteoalarm je za cijelo priobalje izdao niz žutih upozorenja, koji upućuju na potencijalno opasno vrijeme, a sve zbog najavljene obilne kiše, grmljavinskih pljuskova i snažnih udara vjetra. Žuta su upozorenja na snazi i za sjeverozapad unutrašnjosti, ali zbog snijega, kojega bi na širem zagrebačkom području moglo biti do 10, a na području Karlovca do 15 centimetara.

Za Liku i Gorski kotar objavljena je narančasta uzbuna, koja označuje opasno vrijeme. Ondje je prognozirano do 30 centimetara novog snijega.

Temperaturne sume uglavnom iznad na kontinentu i znatno iznad prosjeka osim u gorskoj Hrvatskoj gdje se očekuju ispod prosjeka za ovo doba godine. Očekuju se uglavnom nepovoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Foto: pixabay.com


Izvori

Državni hidrometeorološki zavod


Tagovi

Vremenska prognoza Kiša Oblačno


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."