Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 31.08.2017. 19:30

Nepovoljni vremenski uvjeti za radove na otvorenom

Izgledi za Hrvatsku od 1. do 3 rujna!

Foto: Pixabay/Suzzamar
  • 458
  • 29
  • 0

Tijekom vikenda očekuje nas promjenjivo oblačno vrijeme. Kako najavljuju iz Državnog hidrmetorološkog zavoda, početkom razdoblja se očekuju pljuskovi na zapadu zemlje, a nakon toga će se mogućnost za pljuskove proširiti i na ostatak zemlje. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu početkom razdoblja od 30°C do 32°C, a krajem razdoblja osjetno hladnije od 19°C do 23°C (u gorju od 23°C do 27°C početkom razdoblja, a krajem od 13°C do 15°C).

Minimalna vrijednost temperature zraka na kopnu početkom razdoblja od 15°C do 19°C, a krajem razdoblja od 11°C do 15°C (u gorju od 13°C do 18°C početkom razdoblja, a krajem razdoblja hladnije od 9°C do 12°C). Maksimalna vrijednost temperature zraka na Jadranu početkom razdoblja od 24°C do 28°C, a krajem razdoblja hladnije od 20°C do 25°C. Minimalna temperatura zraka na Jadranu uglavnom od 17°C do 22°C, a u kontinentalnom zaleđu od 13°C do 17°C.

Temperaturne sume u unutrašnjosti zemlje osjetno iznad prosjeka, a u ostatku zemlje oko prosjeka prosjeka za ovo razdoblje. Očekuju se relativno nepovoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom jer će pljuskovi tokom cijelog razdoblja ometati radove.

Foto: Pixabay/Suzzamar


Tagovi

Agro prognoza Oblačno Pljuskovi DHMZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).