Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 03.05.2018. 10:40

Na snazi je žuti meteoalarm, temperature i dalje iznad prosjeka

Što navodi agrobilten DHMZ-a?

Foto: Pixabay/josemdelaa
  • 375
  • 22
  • 0

Žuti Meteoalarm na snazi je danas za cijelu zemlju. Za sjevernu i središnju Hrvatsku vjerojatnost za grmljavinu i jači pljusak je 60 posto, a za Liku i Gorski kotar preko 70 posto. Moguća je i tuča. Na snazi je i za područje Splita, Kvarnera, Velebitski kanal i za sve otoke zbog umjerenog do jakog i vrlo jakog juga, a moguće jake oluje predviđaju se i za istok Hrvatske. 

Međutim, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 4. do 6. svibnja, u cijeloj zemlji očekuje se promjenljivo oblačno vrijeme, povremeno s kišom. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu očekuje se od 21°C do 26°C, u gorju većinom od 16°C do 21°C. Minimalna temperatura zraka na kopnu očekuje se od 13°C do 17°C, u gorju od 7°C do 13°C. Maksimalna vrijednost temperature zraka uzduž Jadrana većinom od 20°C do 25°C. Minimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 14°C do 18°C, u zaleđu od 9°C do 14°C.

Na cijelom području Hrvatske temperaturne sume iznad prosjeka. Očekuju se relativno povoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom poput sadnje, sijanja ili suzbijanja korova. 


Tagovi

Agro prognoza Vrijeme DHMZ


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).