• Vremenska prognoza
  • 12.09.2014. 08:45

Izgledi za Hrvatsku za 12.09.2014-14.09.2014

Vladat će za ovo doba godine povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u drugoj polovici razdoblja.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 95
  • 8
  • 0

U kontinentalnim predjelima, početkom razdoblja se očekuje pretežno oblačno i kišovito vrijeme, uz moguću lokalnu pojavu grmljavine. Ostatak razdoblja djelomično do pretežno oblačno, uz moguću slabu kišu. Maksimalne vrijednosti temperature zraka u nizini uglavnom od 15 do 24°C, a u gorju od 13 do 21°C. Minimalne vrijednosti temperature zraka u granicama od 11 do 16°C, a u gorju od 7 do 11°C. Duž Jadrana početkom razdoblja pretežno oblačno i kišovito vrijeme, uz moguću pojavu lokalnih pljuskova i grmljavine.

Tijekom ostatka razdoblja se očekuje pretežno sunčano te suho vrijeme. Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 20 do 24° C. Minimalne vrijednosti od 13 do 19°C uz obalu, na srednjodalmatinskim otocima od 18 do 20°C, a u kontinentalnom zaleđu od 10 do 16°C. Temperaturne sume u kontinentalnim predjelima iznad razine višegodišnjeg prosjeka za ovo doba godine, dok se u priobalju očekuju ispod razine višegodišnjeg prosjeka. Vladat će za ovo doba godine povoljni vremenski uvjeti za obavljanje radova na otvorenom u drugoj polovici razdoblja.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Oblačno Kiša Vremenska prognoza Agro prognoza Povoljni uvjeti Temperature


Autor

Ivana Vasic

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.