Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Vremenska prognoza
  • 08.02.2015. 11:45

Izgledi za Hrvatsku za 07.02.2015-09.02.2015

Očekuju se nepovoljni uvjeti za obavljanje planiranje izbora mineralnih gnojiva za novu proizvodnu sezonu te razbijanje ledene pokorice.

Foto: freedigitalphotos.net
  • 254
  • 22
  • 0

Na kopnu pretežno oblačno, povremeno uz slab snijeg u gorju, a početkom ovog razdoblja i u središnjim te istočnim predjelima. Maksimalne vrijednosti temperature zraka uglavnom od -1 do 3°C (u gorju od -4 do 2°C). Minimalne vrijednosti temperature zraka u granicama od -9 do -1°C (u gorju od -10 do -4°C). Na Jadranu se očekuje djelomice do pretežno sunčano i uglavnom suho vrijeme.

Maksimalne vrijednosti temperature zraka od 5 na sjevernom do 11°C na južnom dijelu Jadrana. Minimalne vrijednosti uglavnom od 1 uz obalu do 9°C na srednjodalmatinskim otocima, a u kontinentalnom zaleđu od -6 do -1°C. Temperaturne sume gotovo posvuda osjetno ispod prosjeka za ovo razdoblje, samo u Dalmaciji u razini višegodišnjeg prosjeka. Očekuju se nepovoljni uvjeti za obavljanje radova na otvorenom.

Zbog kolebanja temperatura (noću vrlo niske, danju sunčano) stvara se ledena pokorica, koju treba razbijati prohodom traktora.

Trenutak je planiranja izbora mineralnih gnojiva za novu proizvodnu sezonu. Počinje prihrana pšenice i ostalih ozimih usjeva - ozime zobi, raži, ječma i uljane repice dušičnim i kompleksnim mineralnim gnojivima s povećanim sadržajem dušika.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Snijeg Niske temperature Nepovoljni uvjeti Oblačno


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.