Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agro prognoza
  • 01.03.2018. 12:00

I dalje nepovoljni vremenski uvjeti za poljoprivredne radove

Što kaže prognoza za 2. do 4. ožujka?

  • 317
  • 26
  • 0

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, u razdoblju od 2. do 4. ožujka, očekuje se naglo topljenje snijega u višem gorju. Prevladavat će pretežno oblačno s povremenom kišom koja ponegdje uzduž Jadrana može biti i obilnija. Snijeg je moguć još samo početkom razdoblja i to u unutrašnjosti i višem gorju. Od sredine ovog razdoblja osjetno toplije. Maksimalna vrijednost temperature zraka na kopnu uglavnom od -2°C do 3°C, u gorju koji stupanj manje, krajem razdoblja oko 10°C.

Minimalna temperatura zraka na kopnu početkom razdoblja oko -6°C, a u ostatku razdoblja od -4°C do 0°C, u gorju koji stupanj manje. Maksimalna vrijednost temperature zraka uglavnom od 5°C na sjevernom Jadranu do 13°C u Dalmaciji. Minimalna vrijednost temperature zraka od 2°C na sjevernom Jadranu do 8°C u Dalmaciji, a u kontinentalnom zaleđu uglavnom od 0°C do 4°C. Temperaturne sume u unutrašnjosti Hrvatske i u gorju osjetno ispod višegodišnjeg prosjeka, na sjevernom Jadranu ispod prosjeka, a na jugu Dalmacije oko prosjeka. Očekuju se nepovoljni vremenski uvjeti za poljoprivredne radove, navodi se u Agro biltenu DHMZ-a. 

Foto: Pixabay/silviarita


Tagovi

Agro prognoza DHMZ Vrijeme


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.