Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Led
  • 27.05.2022. 14:00

Estofex izdao upozorenje prvog stupnja za tuču

Europski sustav za upozorenje na oluje, Estofex, upozorava na razinu 1 za veliku tuču i jake udare vjetra diljem južnih Alpa i sjevernog Balkana

Foto: Depositphotos/MichalLudwiczak
  • 2.873
  • 258
  • 0

Upozorenje prvog stupnja za tuču, izdao je Europski sustav za upozorenje na oluje, Estofex. Kako su objavili, diljem južnih Alpa i sjevernog Balkana upozoravaju na razinu 1 za veliku tuču i jake udare vjetra.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je žuto upozorenje za područje sjeverne i središnje Hrvatske. Naime, približava nam se hladna fronta i atmosfera će se dodatno destabilizirati, što znači da su moguća lokalna nevremena u unutrašnjosti.

Nagli pad temperatura

"U petak barem djelomice sunčano, uglavnom u zapadnim krajevima unutrašnjosti uz lokalne pljuskove. Navečer i u noći na subotu sa sjevera jače naoblačenje s kišom”, prognozirao je za HRT mr.sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Izdrano upozorenje za sjeverni Balkan (Foto: Printscreen/Estofex)

Kako navodi, tijekom vikenda nas očekuje promjenjivo, u kopnenom području i pretežno oblačno, često s kišom, pa i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, te uz osjetan pad temperature zraka, posebice u unutrašnjosti.

Zapuhat će većinom jaka bura, gdjegod i olujna, koja će u drugom dijelu nedjelje slabjeti.

Ministrica obišla općinu stradalu u nevremenu: Nevjerojatna je sreća da nije bilo ozlijeđenih

Podsjetimo, u srijedu je jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom zahvatilo dijelove Hrvatske. Uništeni su usjevi i nasade, ali i krovovi, automobili i stabla. 


Tagovi

Tuča Upozorenje Estofex Prognoza


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]