• Poljoprivreda
  • 24.03.2009.

Vezana uz konje

Zaljubljenica u konje

  • 1.576
  • 78
  • 0

Zora Radovančev tek odnedavno boravi u Donjem Koncovčaku. Roditelji su joj iz Zagreba u to mjesto doselili prije nekoliko godina. Zora je posljednjih godina živjela i radila u Engleskoj i Austriji.

Zaljubljenica u konje, po završetku studija kriminalistike u Zagrebu nije se zaposlila u struci. Otišla je u inozemstvo gdje je radila kao trenerica i jahačica konja. U Međimurje je došla prije četiri mjeseca i isti posao obavlja za vlasnike konja u Međimurju i van njega.

Trenutno najviše radi za Marinka Lisjaka iz Donje Dubrave te Varaždinku Andreju Santo. Rekla nam je da je taj posao vani puno lakše raditi i puno se više zaradi, pa se namjerava vratiti u Austriju. Tamo je vlasnici konja i zaposle, a moguće je raditi i zimi jer postoje hale za treninge, čega kod nas još uvijek nema.

Zora ne trenira i ne jaše samo tuđe konje. Uvijek je imala i svog, pa ih je dosad promijenila već šest. Već dvije i pol godine ima kobilu Poppy staru 15 godina. No, iako Poppy uživa u Donjem Koncovčaku, Zora veli da joj je teško jer je sama. Konji ne vole biti sami. Jedino životinjsko društvo Zorinoj kobili sada je njena kućna ljubimica, zlatna retriverica Abby. (rt)


Izvori

Međimurje - županijske novine

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Komu raste čudnije povrće, da vas vidim? :'D #paradajz #rajčica #pomidor