Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 15.04.2009.

Velika borba bikova: šampion Kukan i 21 izazivač

DICMANJANI U NEDJELJU PRIREĐUJU VELIKU BORBU BIKOVA

  • 3.695
  • 179
  • 0

Ove nedjelje, 19. travnja, u Dicmu će se peti put održati Seoska korida Dicmo. Organizator je Udruga uzgajivača i ljubitelja bikova Dicmo, a glavni meštar i koordinator događaja bit će Marin Kokan.

Na koridi, koja je jedna od najvećih po broju borbi i posjetitelja u ovom dijelu Hrvatske i BiH, sudjelovat će 22 bika iz Dalmatinske zagore, susjedne BiH i iz Zagreba.

Glavna borba, koja će privući najviše gledatelja, zasigurno će biti između do sada nepobjedivog šampiona Kukana, bika u vlasništvu E. Praćalića iz BiH i Brizonje, vlasnika Jakova Kokana iz Dicma. Ta će borba, kako kažu znalci, biti borba za prvaka Hrvatske i BiH.

Druga atraktivna borba vodit će se između bika Tarze iz Dicma, koji je pet godina na pobjedničkom tronu i izazivača Kobre iz Šestanovca. Program će početi u 12 sati, a uz borbe bikova posjetitelji mogu uživati u glazbi, atraktivnim plesačicama, jelu i piću te bogatoj lutriji. Ukupni nagradni fond za pobjednike u borbama bikova iznosi 76.000 kuna, a organizator očekuje više od 10.000 gledatelja.

Autor: Vito Perić


Izvori

Slobodna Dalmacija