Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Školski vrt
  • 29.04.2023. 12:00
  • Varaždinska, Varaždin

Učenici sami uređuju i oplemenjuju okoliš - stigla i druga titula za najljepši školski vrt

U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive, naglasila je ravnateljica OŠ Ivana Rangera, Mirjana Posavec.

Foto: Varaždinska županija
  • 1.514
  • 111
  • 0

Školski vrt Osnovne škole Ivana Rangera u Kamenici proglašen je najljepšim u Hrvatskoj u sklopu ekološko-obrazovnog projekta "Najljepši školski vrtovi“.

Ovo vrijedno priznanje izborila je u konkurenciji više od 100 prijavljenih vrtova iz cijele države. I to drugi put. Prvi put dodijeljeno im je 2003., dakle prije točno dvadeset godina.

"Škola je od samih početaka njegovala svoj okoliš koji je s godinama oplemenjen raznovrsnim izborom trajnica i cvjetnica, ukrasnih stabala i grmova. Uređena je i šetnica", istaknula je ravnateljica dr. sc. Mirjana Posavec.

Kako je dodala, veliko je to priznanje za sav trud i napor koji ulažu da im svima bude ugodnije i ljepše radno okruženje.

Djeca sama uređuju vrt škole 

"U vrtovima koje su sama oblikovala i uredila, djeca uče voljeti prirodu te prepoznavati vrijednost i ljepotu podneblja u kojem žive", naglasila je ravnateljica kojoj je uručena Zlatna povelja HRT-a za najljepši školski vrt u Hrvatskoj u iznosu od 2.000 eura, kao i poklon donatora Parka prirode Papuk, školski izlet uz noćenje u Parku prirode Papuk i posjet Geoinfocentru. -

Još pet vrijednih nagrada

Ove je godine, uz osnovnu školu u Kamenici, u Varaždinsku županiju stiglo još pet nagrada - Dječji vrtić Bubamara iz Kneginca treći je najljepši vrtić u Hrvatskoj, dok je Centar za odgoj i obrazovanje pri Odgojnom domu Ivanec dobio treću nagradu Ministarstva poljoprivrede za tradicijski uzgoj. Najboljim početnicima proglašeni su Dječji vrtić Duda iz Martijanca i Područna škola u Gredi, a Dječji vrtić Tratinčica iz Varaždinskih Toplica dobio je nagradu za posebni element.

"Ponosni smo na čak šest nagrada koje stižu u Varaždinsku županiju, što samo potvrđuje koliku brigu naše odgojne i obrazovne ustanove vode o okolišu i edukaciji djece od najranije dobi", rekao je župan Anđelko Stričak.

Projekt "Najljepši školski vrtovi“ provode HRT i Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i brojnim donatorima, a njime se promiče ekološka poljoprivreda, uzgoj izvornoga i domaćega bilja, prepoznavanje ljepote vlastitoga krajolika i povratak tradicijskim vrtovima.


Fotoprilog


Tagovi

Najljepši školski vrt Priznanje OŠ Ivana Rangera Mirjana Posavec


Autor

Igor Čolaković

Više [+]

Tijekom profesionalne karijere novinara specijalizirao se za gospodarske teme. Posljednjih nekoliko godina zaokupljaju ga i teme vezane uz ruralni razvoj, poljoprivrednu proizvodnju te očuvanje prirodne i tradicijske baštine.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo