Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Deda Vide
  • 26.02.2023. 10:30

U susjedstvu nosi titulu najstarijeg influencera sa sela: Zbog "fejsa" mu pobjegle kokoši

Vidomir Vide Kojadinović s Mokre Gore u svojoj 70-oj godini ima facebook profil, zavidan broj pratitelja i puno priča i objava koje opisuju njegov svakodnevni život. Dio dogodovština objavljuje i na youtube-u

Foto: Facebook/Vidomir Kojadinović
  • 1.596
  • 153
  • 0

Moderne tehnologije i društvene mreže pokorile su svijet, a mahom ih koriste mlađe generacije. Međutim, da ni oni malo stariji ne bježe od svih benefita novog doba najbolje dokazuje Vidomir Vide Kojadinović s Mokre Gore, koji je u svojim sedamdesetim prvi put otvorio profil i za kratko vrijeme postao omiljen. Njegove dogodovštine prate mnogi, pa ga nazivaju još i najstarijim influencerom u Srbiji, piše RINA.

Dugo je radio s ljudima kao trgovac. Kad je otišao u mirovinu, kupio je ovce i koze, htio se, kaže, malo odmoriti od ljudi. Ali, unuk mu je jednog dana donio mobiltel i rekao uvijek si djeda bio moderan, moraš i sad. "Oni meni dadoše i pokazaše, a napravili su mi i fejsbuk. Četiri dana ništa nisam jeo, ni spavao, sve sam pokušavao naučiti kako funkcionira, imao sam onu ikonicu "zatvori sve", pa me je to nekoliko puta spasilo", kaže deda Vide za ovu agenciju uz napomenu da je njegova supruga već zvala djecu i rekla da samo "bulji u telefon".

Unuk mu kaže: "Djeda, uvijek si bio moderan"

"Nakon četiri dana pogodim ja onu priču da stavim na facebook i tako je sve počelo."

Kokoši pobjegulje

Tada se pred njim otvorila neka druga dimenzija, a sve je kupio snimkom na kojoj čuva ovce. Od tada mu je na dnevnoj razini stizalo stotine zahtjeva za prijateljstvo, učlanio se u mnoge grupe i malo po malo, postao jedan od najpopularnijih članova fb zajednice u svom kraju. 

Nerijetko u videima opisuje svoje selo i uputi po koju izreku

"Jedno jutro odem nahraniti kokoši, kad vidim da sam ih navečer zaboravio zatvoriti. Sve su pobjegle, samo peruške mi od njih ostale. Pomislim tada, pa Vidomire što ti to treba u 70-oj godini da ti zbog fejsa pobjegnu kokoši? Ja ti to napišem na jednoj mojoj grupi, kad vidiš omladinu nakon dva dana nosi kokoši", prepričava ovaj "influencer koji je imao osam, a dobio 21 kokoš. 

U jednoj od mnogobrojnih grupa u kojima je član redovno objavljuje stada svojih ovaca na ispaši, zavičaj pod snijegom, dočekivanje unuke, lutanja po obližnjim šumama...I ne samo to, otišao je korak dalje pa je napravio i svoj youtube kanal na kojima objavljuje razne dogodovštine.


Tagovi

Deda Vide Vidomir Vide Kojadinović Influencer Najstariji influencer Stado ovaca Selo


Autorica

Julijana Kuzmić

Više [+]

Diplomirana novinarka koja je svoju specijalnost pronašla u agro novinarstvu. U poslu i životu vodi se Nietzscheovom formulom sreće: jedno "da", jedno "ne", jedna prava linija, jedan cilj...

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]