Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pastirski pas
  • 08.11.2017. 09:15

Tornjak napokon priznat kao pasmina!

Nakon 10-godišnjeg provizornog priznanja, Bosansko hercegovačko hrvatski pastirski pas tornjak definitivno je priznat kao pasmina.

Foto: Ljiljana Nakić-Petrina
  • 2.353
  • 531
  • 0

Na Generalnoj skupštini FCI-a u Leipzigu je 7. studenog 2017., nakon 10-godišnjeg provizornog priznanja, Bosansko hercegovačko hrvatski pastirski pas tornjak definitivno priznat kao pasmina.

"Čestitamo svim vlasnicima i uzgajačima tornjaka i zahvaljujemo brojnim generacijama kinologa koji su pred više od 45 godina krenuli u borbu protiv izumiranja ove prekrasne pasmine kroz kontrolirani uzgoj u čistoj krvi", navode u Hrvatskom kinološkom savezu.

Na Svjetskoj izložbi koja se održava u Leipzigu tornjaci će biti izloženi ‪u nedjelju, 12.11.‬ Obzirom da je izložba od naših krajeva udaljena 1.000 kilometara prijavljeni broj tornjaka, njih 34 je respektabilan.

"Jedna ženka i jedan mužjak među njima bit će zauvijek upisani u našu kinološku povijest kao prvi psi koji su osvojili CACIB kandidaturu. Naše ostale izlagače koji će u nedjelju biti na izložbi pozivamo, ako im izložbene obaveze dozvoljavaju, na podršku i navijanje. Uživajmo punim i čistim srcem u ovim posebnim trenucima kinologije", s ponosom su priopćili u HKS-u te pozivaju sve zainteresirane da se nađu u hali 5, kod ringa 51 u 9 sati.


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]