Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konjogojstvo
  • 04.02.2014. 10:30

Što je novo u konjogojskom sektoru?

U Ministarstvu poljoprivrede jučer je održan Stručni savjet za praćenje stanja u konjogojstvu na kojem je razmatrano aktualno stanje u sektoru

Foto: freedigitalphotos.net
  • 339
  • 28
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede održana je sjednica Stručnog savjeta za praćenje stanja u konjogojstvu na kojoj je razmatrano aktualno stanje. U dijelu izravnih plaćanja za izvorne i zaštićene pasmine kopitara predloženi su dodatni kriteriji za ostvarivanje prava na plaćanje, radi izbjegavanja nepravilnosti u prijavljivanju.

U provođenju mjera suzbijanja zaraznih bolesti s ciljem zadržavanja povoljnog zdravstvenog stanja i razine istog kod kopitara, Uprava za veterinarstvo i sigurnost hrane je zajedeno s Veterinarskim fakultetom, izradila plan edukacija koje će se provoditi na terenu od ovog mjeseca. U daljnjem će se radu Savjeta intenzivnije uključiti predstavnici uzgajivača športskih konja kao i saveza kako bi ova grana uzgoja, sporta i turizma s visoko vrijednim grlima bila prepoznata i kao gospodarska grana.

Savezi i udruženja aktivno su se uključili u izradu zakonskih i podzakonskih akata, a u predstojećem periodu biti će prisutni i na raznim edukacijama. Ministarstvo je otvoreno za suradnju po pitanju svih neodgovorenih pitanja, tumačenja, prijedloga i sugestija te potiče sve predstavnike da daju inicijative i sugestije kao nadopunu rada Savjeta.

U rad Savjeta za ovčarsku i kozarsku proizvodnju imenovani su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, predsjednica Savjeta zamjenica ministra Snježana Španjol, Miljenko Rakić, potpredsjednik Savjeta, Hrvatske poljoprivredne agencije, Državne ergele Đakovo i Lipik, Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Popovača, Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog posavca Martinska Ves, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore.

Foto: freedigitalphotos.net


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Konjogojstvo Stručni savjet Ministarstvo poljoprivrede Snježana Španjol Miljenko Rakić Kopitar