Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Seoski turizam
  • 10.05.2014. 17:00

"Zdravlje po domaćem" u vinskoj kući Hažić

Sloganom "Zdravlje po domaćem" obitelj Hažić želi istaknuti važnost vrednovanja domaćih proizvoda i ukazati na zdrave proizvode u ponudi vlastitog gospodarstva

Foto: freedigitalphotos.net
  • 168
  • 10
  • 0

Imanje obitelji Hažić, smješteno u malom mjestu Jurovčak, u Međimurskoj županiji, gdje supružnici zajedno s kćerima Valentinom i Tatjanom proizvode vrhunska vina i nude domaće proizvode, uistinu je posebno. Supružnici Biserka i Ranko Hažić smatrali su da samo ponuda vina nije dostatna za vođenje uspješnog gospodarstva te da obvezno moraju postojati i drugi oblici ponude atraktivne gostima i posjetiteljima. Stoga su, prepoznavši vrijednost vina i jabuka na tržištu, u turističku ponudu na gospodarstvu odlučili uključiti i domaće proizvode.

Kako biti drugačiji i pružiti više?

Uz mogućnost kušanja vina, na gospodarstvu se nude domaće delicije - meso z'tiblice, slanina, sir turoš, svježi kravlji sir, domaći kruh preliven bučinim uljem, domaće štrukle od jabuka, kao i zlevanka od jabuka. Zimi će Vas poslužiti kuhanim vinom te kompotom od jabuke. Za sve željne znanja, obitelj pruža mogućnost organizacije Male škole degustacije vina u trajanju od dva sata. Ovdje su na sve mislili te tako niti avanturisti neće ostati zakinuti, budući da na gospodarstvu postoji mogućnost organiziranja team-buildinga ili za posjetitelje posebno organiziranih berbi jabuka, odnosno vina. U bogatoj se ponudi nalaze i poklon košare s domaćim proizvodima za poslovne partnere. Svakodnevno učenje te poboljšavanje ponude, smatraju ovdje, jedini su put ka uspjehu.

Jedinstvenost i osobnost vinarije

Gospodarstvo Hažić u svom je kraju poznato po proizvodnji jabuka, a uz vino od jabuka, nude i sušene jabuke te jabučni ocat. Na vinskim pak izložbama sudjeluju od 2003. godine, a kvalitetu svojih proizvoda dokazuju brojnim nagradama. Sloganom "Zdravlje po domaćem" obitelj želi istaknuti važnost vrednovanja domaćih proizvoda i ukazuje na zdrave proizvode u ponudi vlastitog gospodarstva. Svojim primjerom i radom dokazuju kako je ključna komponenta za stvaranje imidža jedinstvenost i osobnost, a to je upravo ono što odlikuje njihovu vinariju.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Vinarija Hažić Biserka Hažić Ranko Hažić Vino Domaći kruh Štukle Zlevanka Bučino ulje Jurovčak Međimurje


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]