Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredna zanimanja
  • 04.05.2016. 18:30

Prodaju plodove iz školskog vrta i dobro im ide!

Srednja škola Matija Antun Reljković Slavonski Brod koja učenike obrazuje za poljoprivredna zanimanja, razvila se u pravi centar izvrsnosti. U toj školi učenici se susreću s najsuvremenijim tehnikama i tehnologijama u agronomiji.

Foto: ebrod.net
  • 4.151
  • 194
  • 0

Svježa i zdrava, salata ubrana u školskom vrtu i već za dvije minute na prodajnom mjestu. Malo se tko time može pohvaliti. U tijeku je berba organske salate i bijelog luka, kojeg učenici prodaju na mini tržnici u školi. Mala školska tržnica ovih je dana puna povrća. Sve što dozrije, na vrijeme se ubire i nudi na štandu.

Srednja škola Matija Antun Reljković Slavonski Brod koja učenike obrazuje za poljoprivredna zanimanja, razvila se u pravi centar izvrsnosti. U toj školi učenici se susreću s najsuvremenijim tehnikama i tehnologijama u agronomiji.

Učionica na otvorenom

Ivana Štojs, učenica 4. razreda, kaže kako imaju u ponudi bijeli luk, špinat, blitvu, salatu. U ponudi su ovih dana i razne vrste jednoljetnica, a i sadnice ukrasnog bilja i voća.

Jelena Đurđević, voditeljica školskog vrta, ističe: "Botanički vrt Srednje škole Matije Antuna Reljkovića Slavonski Brod zamišljen je kao učionica na otvorenom. Tu učenici uvježbavaju svoja teorijska znanja svakodnevno na praktičnoj nastavi. Vrt je podijeljen na nekoliko cjelina, na povrtlarski dio, cvjećarski dio, dendrološki dio".

Antonia Hunjet, učenica, kaže kako je ovakav način nastave puno zanimljiviji od teorijskog dijela, te da vole ovakvu nastavu i puno vremena provode vani.

Od sjetve do prodaje

Voditeljica ističe kako učenici uče kompletan postupak uzgoja, od sjetve, njege, zaštite, pa do berbe plodova, a zatim i prodaje. Osim klasičnog, učenici se tijekom školovanja upoznaju i s hidroponskim načinom uzgoja povrća.

Voditeljica plastenika, Mirjana Martić, kaže kako je to jedan od suvremenih načina proizvodnje, koja daje mogućnost da ta proizvodnja bude i ekološka, ako se koriste ekološka gnojiva te ako se primjenjuje biološka zaštita. Kupaca ne nedostaje, dolaze vidjeti što škola nudi te kupuju svježe i ekološke proizvode.

Foto: ebrod.net


Tagovi

Srednja škola Slavonski Brod Vrt Ekološki uzgoj Prodaja


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Slavonskobrodska televizija

Mile Budaka 1/4, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska
tel: +385 (0)35 210 250, e-mail: sbtv@sbtv.hr web: http://sbtv.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]