Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Konjogojstvo
  • 04.03.2009.

Otvoren hotel za konje

Konjički klub “Satir” izgradio šast apartmana

  • 2.570
  • 122
  • 0

Uz Đakovo, gdje se u Ergeli pruža mogućnost smještaja konja, Vinkovci su jedini grad u ovom dijelu Hrvatske koji nudi tzv. hotel za konje, odnosno šest konjskih apartmana nedavno sagrađenih po uzoru na englesku štalu. U taj projekt Konjički klub "Satir" investirao je 60.000 kuna.

- Već imamo upite iz svih strana Hrvatske za smještaj konja u našim apartmanima, a cijela se ideja rodila iz puke potrebe jer smo nabavili vrlo kvalitetnog pastuha Skipera. On je u vlasništvu Kluba od prošle godine i trenutačno je jedini pripusni trakener u Hrvatskoj - kaže Ante Lovrić, predsjednik KK "Satir", pojašnjavajući da je Skiper pribavljen u cilju poboljšanja genetskih karakteristika konja.

- Budući da pripust traje, u idealnim uvjetima, 21 dan, morali smo osigurati uvjete za boravak kobila. Tako se javila i ideja za gradnjom ovih apartmana, a sa zadovoljstvom mogu reći da ih je svih šest već zauzeto. Smještaj za svoje konje sve češće traže i ljudi koji žive u urbanijim dijelovima gdje nemaju za to mogućnosti, a žele se baviti konjima.

Apartmani sliče tipičnoj engleskoj štali sa šest odjeljaka, svaki 3x4 metra, s dreniranom podlogom iznad koje je drveni pod. Prostor je svijetao i prozračan, a smještaj i redoviti obroci, ograđeni ispust te jahalište koštaju 1.200 kuna mjesečno. Lovrić kaže da se za redovitu skrb o “gostima hotela” brinu članovi Kluba, koji im osiguravaju i svakodnevni izlazak "na zrak" i laganu gimnas

Autor: Marijana BAN


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Konjogojstvo