Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stručni savjet
  • 02.04.2014. 08:30

Otvara se pitanje zajedničkih pašnjaka

Dio programa ovogodišnjeg Bjelovarskog sajma bio je Stručni savjet o konjogojstvu

Foto: freedigitalphotos.net
  • 125
  • 10
  • 0

U okviru ovogodišnjeg Bjelovarskog sajma, u Gudovcu je u petak, 28. ožujka 2014. godine održana sjednica Stručnog savjeta za praćenje stanja u konjogojstvu, na kojoj je razmatrano aktualno stanje u sektoru.

Nakon istaknutih aktualnosti u sektoru dogovoreno je da će se razmotriti mogućnosti za najbolje rješenje pitanja zajedničkih pašnjaka. Također, analizirat će se pitanja više sile, uvjetnih i zamjenskih grla te ostvarivanja prava na plaćanja. U tijeku je analiza svih veterinarskih mjera, u cilju smanjenja troškova uzgajivačima.

Prvi su se puta radu Savjeta pridružili i predstavnici Hrvatskog konjičkog saveza sa konkretnim izlaganjem stanja u sektoru i mogućim smjerovima za ulaganje dodatnih napora kako bi se ova grana, koja ima perspektive razvoja u RH, još više istaknula. Ministarstvo poljoprivrede, otvoreno je za suradnju po pitanju svih neodgovorenih pitanja, tumačenja, prijedloga i sugestija te potiče sve predstavnike da daju inicijative i sugestije kao nadopunu rada Savjeta.

U rad Savjeta za ovčarsku i kozarsku proizvodnju imenovani su predstavnici Ministarstva poljoprivrede (predsjednica Savjeta zamjenica ministra Snježana Španjol, Miljenko Rakić, potpredsjednik Savjeta), Hrvatske poljoprivredne agencije, Državne ergele Đakovo i Lipik, Središnjeg saveza udruga uzgajivača hrvatskog hladnokrvnjaka Popovača, Središnjeg saveza uzgajivača hrvatskog posavca Martinska Ves, Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, Veterinarskog fakulteta u Zagrebu te Hrvatske veterinarske komore. Radu Savjeta pridružio se i Hrvatski konjički savez.

Foto: freedigitalphotos.net


Povezana stočna vrsta

Konjogojstvo

Konjogojstvo

Može se reći da je konj životinja o kojoj je u prošlosti najviše ovisio napredak ljudske civilizacije te je imao najveću i najraznolikiju upotrebu. Domestikacijom konja,... Više [+]

Tagovi

Bjelovarski sajam Gudovac Snježana Španjol Miljenko Rakić Stručni savjet Konjogojstvo Pašnjaci


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer