Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Jestivi vjenčić
  • 22.12.2015. 15:30

Ne zaboravite zimi na ptice

Ukras u vrtu i hrana za ptice.

  • 216
  • 37
  • 0

Poljoprivredni proizvođači kao i brojni građani, zimi brinu o životinjama. U okviru tih aktivnosti je i zaštita ptica koje se tijekom godine hrane ličinkama štetnih kukaca i sjemenkama, dok zimi oskudijevaju u hrani.

Pa zašto i njima ne bi pomogli proslaviti Božić i zimske dane općenito? Adventski vjenčić za ptice je naravno drugačiji od onih koje smo već unijeli u svoje domove.

On pticama osigurava hranu kako bi lakše preživjele zimu. Umjesto svjećica ptice trebaju sjemenke i voće. Stoga će vjenčić kikirikija ispleten oko jabuke i grančica bora, u ove blagdanske dane biti veselje za gladne i promrzle ptice. U voćnjak, postavite jedan ili više njih, ovisno o brojnosti ptica.

Tekst i foto: Marija Ševar, Savjetodavna služba


Povezana biljna vrsta

Kikiriki

Kikiriki

Sinonim: Arahid, arahis, arašidi, zemno orašče, orašac | Engleski naziv: Peanuts | Latinski naziv: Arachis hypogea L.

Kikiriki je jednogodišnja biljka zanimljiva po tome što poput krumpira, plodove razvija pod zemljom. Naraste od 30 do 50 cm. Iako bi ga mnogi svrstali u orašaste plodove,... Više [+]

Tagovi

Ptice Božić Adventski vjenčić Sjemenke Voće Kikiriki Hrana Marija Ševar

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]