Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplavljena riječka tržnica
  • 14.11.2019. 14:40
  • Primorsko-goranska, Rijeka

Na riječkoj placi gotovo kao u Veneciji - imamo li novu turističku atrakciju?

SUP je bio u autu - i tako nam je palo na pamet da iskoristimo ovu nepriliku za malo smijeha u katastrofalnoj situaciji, kaže nam Valentina Legac.

Foto: Obitelj Legac
  • 1.769
  • 440
  • 0

Iznimno jako jugo i velike oborine proteklih dana donijelo je brojne probleme diljem hrvatske obale. Poplavio je i opet centar Rijeke oko gradske tržnice, a more se u luci podiglo preko razine gata Karoline riječke. Tako su Riječani koji žive u blizini popularne "place" došli na simpatičnu ideju kako se prebaciti s točke A do točke B i ostati suh. Ili barem pokušati. Možda će gondola, surferske daske ili SUP-ovi uskoro postati nove riječke atrakcije.

“Prošle godine negdje u ovo vrijeme isto je poplavila ulica i cijela placa, a kako se ja rekreativno bavim SUPanjem, SUP je bio u autu - i tako nam je palo na pamet da iskoristimo ovu nepriliku za malo smijeha u katastrofalnoj situaciji”, kaže Valentina Legac koja živi u blizini tržnice dodavši da su samo ponovili priču od lani. “Zapravo smo od poplave branili prostorije našeg Ri-Fun Snow & Surf kluba koji je smješten u Zagrebačkoj ulici i usput se malo zezali”, objasnila je.

SUP je skraćenica za ‘Stand Up Paddle’, a doslovan prijevod bi glasio ‘veslanje stojeći’.

Na fotografijama su Igor, Valentina i njena prijateljica Kristina. Fotografije su se brzinom munje proširile društvenim mrežama i potvrdile sada već legendarnu dosjetljivost Riječana i izraženi smisao za humor. A mi se pitamo – može li SUPanje po riječkoj placi postati nova turistička atrakcija grada?

Prodavači na štandovima u nezavidnom položaju

Radnici na tržnici naučeni su na povremene poplave, ali voda se obično povuče do cca 9 sati i tržnica živne. Neki kažu ‘klasika na riječkoj tržnici’ i više ne reagiraju. No, nije svima svejedno. Štandovi se u te dane pretvore u otočiće do kojih je kupcima nemoguće doći, a prodavači su u nezavidnom položaju i (s pravom) očekuju da za dane kada nisu bili u mogućnosti raditi, ne trebaju platiti za štand. No, malog čovjeka rijetko tko sluša, to već i ptice na granama znaju.

Problemi duž cijelog Jadrana

Osim Rijeke, i istarski su gradovi bili poplavljeni, a vatrogasci su imali puno posla s ispumpavanjima. Niti kvarnerski otoci nisu bili pošteđeni, a najgore je, čini se, prošao Mali Lošinj. U Dalmaciji je orkanski vjetar rušio stabla i dizao krovove što nije ni čudno jer mnogi kažu da ovakav jugo ne pamte. Mnogi poljoprivrednici zbrajaju velike štete.

Kiša i orkanski vjetar poharali dolinu Neretve, traži se proglašenje elementarne nepogode

Kod Dubrovnika je zabilježena pijavica, a snimljeno je i kako jaki vjetar odnosi jedrilicu. Mnoštvo je fotografija ogromnih valova diljem obale objavljeno zadnjih dana na društvenim mrežama pa je teško izdvojiti najatraktivniju. Stoga je naša odluka pala na one koje nas, u svoj nevolji, ipak možda uspiju i nasmijati.

Pogledajte galeriju obitelji Legac koja je svoje fotografije objavila u Facebook grupi Riječka enciklopedija – Fluminensia.


Fotoprilog


Tagovi

Kiša Poplave Valentina Legac Riječka tržnica


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."