Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Naj-akcija
  • 23.01.2022. 10:30
  • Šibensko-kninska, Drniš

Mali Drnišani imaju Naj-akciju 2021: Sijemo i sadimo, novi život gradimo

Učenici OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog iz Drniša, i područnih škola u Oklaju, Drinovcima, Siveriću i Gradcu, sijali su i sadili povrtne kulture, brinuli o biljkama, pratili njihov rast i razvoj. Nastavljaju u proljeće.

Foto: Depositphotos/yana-komisarenko@yandex.ru
  • 1.472
  • 29
  • 0

Projekt "Sijemo i sadimo, novi život gradimo" koji provodi Osnovna škola Antuna Mihanovića Petropoljskog iz Drniša, zajedno sa svojim područnim školama u Oklaju, Drinovcima, Siveriću i Gradcu, a pod vodstvom Učeničke zadruge Smrika i voditeljicom Anitom Cotom dobio je pohvalu Društva Naša djeca za Naj-akciju u 2021. godini.

Naime, njegov glavni cilj je potaknuti učenike na razmišljanja o održivom razvoju i životu na zemlji u novo doba urbane hortikulture. Djeca su sijala i sadila povrtne kulture, brinula se o biljkama, pratila njihov rast i razvoj, a kroz takve radionice su stekla odgovornost i izgradila kvalitetnije međusobne odnose.

Kako ističe voditeljica projekta ujedno i knjižničarka te škole, Covid-19 im je malo otežao planove jer su ostajali doma, ali su sve uspješno izveli.

Iskustvo poželjno za svaku generaciju

"Nastavit ćemo to i dalje na proljeće pa ćemo vidjeti razliku uvjeta ovisno o godišnjem dobu", istaknula je Cota rekavši da bi takvo iskustvo trebalo omogućiti svakoj generaciji učenika usmjerivši im pažnju na proizvodnju povrća i voća.

U planu je izrada edukativne brošure "Divlje jestivo voće: prikupljanje darova prirode bez štete" u cilju očuvanja starih sorti voća iz naših krajeva poput oskoruše, kupine, drinine, trnine, praske, smokve, žižule, murve, šipka, vinike, dunje i slično.

"Proljetno sijanje i sađenje ćemo ponoviti u razredima koji budu zainteresirani, a u nekoliko trećih i četvrtih razreda smo krenuli s istraživanjem divljeg jestivog voća kako bismo negdje do Uskrsa uspjeli realizirati brošuru“, zaključila je Cota.

Kratki video o naj-akciji pogledajte ovdje


Tagovi

Drniš Anita Cota Škola Djeca Naj-akcija Urbana hortikultura


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]