• Traktor Lamborghini
  • 28.05.2020. 18:00

Jeremy Clarkson kupio Lamborghini traktor - još uvijek otkriva njegove funkcije

Na kontrolnoj ploči izbrojio sam 164 gumba, a da stvar bude bolja, tek sam nedavno otkrio da ima još 24 u naslonu za ruku, izjavio je Clarkson.

Foto: Depositphotos/deymosd (ilustracija)
  • 1.989
  • 225
  • 0

Jedan od najpoznatijih ljubitelja, ali i kritičara automobila čija je emisija Top Gear i The Grand Tour emitirana i poznata diljem svijeta, kupio je najnoviji Lamborghini, ali ne automobil nego traktor. 

Riječ je naravno o Jeremy Clarksonu koji je kao dijete, kako kaže, odrastao na farmi i zaljubio se u poljoprivredu. Malo tko je do sada znao da je još 2008. godine kupio veliko imanje u Oxfordshireu u Engleskoj koje je pretvorio u farmu pa se tako u slobodno vrijeme bavi i poljoprivredom. 

Mogu li električni traktori nadjačati dizelaše?

Iako i sam priznaje da nema baš puno vremena zbog užurbanog života boraviti u polju, pandemija mu je pružila priliku da se ipak posveti ovom hobiju. Osim toga, odmah je odlučio napraviti i novu dokumentarnu seriju pod nazivom I Bought the Farm (Kupio sam farmu). 

Još uvijek otkriva funkcije traktora

Vjerojatno je mnogima poznato kako je Ferruccio Lamborghini prvo posjedovao tvornicu traktora, a tek onda automobila. Iako je sam brend prodan 1970-tih, još uvijek se proizvode traktori s brendom Lamborghini, a Clarkson ističe da su oni u svojoj klasi ono što je Aventador među normalnim automobilima. 

"Rečeno mi je da ovaj Lamborghini ima 48 brzina za naprijed i nazad. Srećom, postoje samo dvije papučice za kočnicu i dvije za gas. Na kontrolnoj ploči izbrojio sam 164 gumba, a da stvar bude bolja, tek sam nedavno otkrio da ima još 24 u naslonu za ruku. Nijedan od njih nije označen i još uvijek otkrivam što koji radi“, izjavio je Clarkson za The Sunday Times

Rolls-Royce u nikad slađoj proizvodnji, ali ne automobila

Također je priznao da ni jedan posao do sada nije završio bez nekog incidenta. Jeremy je uspio s njim udariti u vrata garaže, u prikolicu, banderu pa čak i u drugi traktor, a istaknuo je kako se dosad nikad prije nije toliko uplašio dok je vozio nešto kao ovo, a pri brzini od samo 40 km/h. 

S obzirom na to da se situacija s Covidom sve više smiruje i da će Clarkson ponovno dobivati testne automobile i snimati svoju emisiju, pitanje je hoće li njegov hobi opstati. No ovaj poznati ekscentrični voditelj i automobilistički novinar je blizu mirovine pa ne bi bilo ni čudno da je ovo samo početak njegove nove karijere. 


Tagovi

Jeremy Clarkson Traktor Lamborghini Poljoprivreda Automobili


Autorica

Lucija Bencaric

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.