Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Golubarstvo
  • 18.12.2021. 10:30
  • Brodsko-posavska, Laze

Hrana je skupa, ali Zvjezdan Grganić ne želi odustati od uzgoja golubova

Najdraži mu je engleski gušan – elegantna, vitka i vrlo marljiva pasmina.

Foto: Youtube/Printscreen
  • 1.511
  • 108
  • 0

Na imanju Zvjezdana Grganića u selu Laze uživa mnoštvo kokoši, gusaka, ali i desetak vrsta golubova. Uzgojem životinja se bavi od djetinjstva, a Poljoprivrednoj televiziji je otkrio koliko je to skup hobi.

"Počeo sam uz oca koji je preko 50 godina u golubarstvu. A prije 20-ak sam imao pravi minijaturni zoološki", prisjetio se. Kako kaže, prije 10-ak godina uzgajao je više vrsta fazana, pataka, paunove, ponije, vijetnamske svinje.

No, nažalost bio je prisiljen smanjiti broj životinja na svom imanju pa se fokusirao isključivo na perad. Neke od pasmine pataka koje uzgaja su peruanska, mošunska i biserka.

Što se tiče golubova, ima ih desetak, a neke od njih su santinete, blondinete, pomeranski i engleski gušan, kapuciner, king i pismonoše. Međutim, njemu je najdraži engleski gušan koji je popularan kako u svijetu tako i kod nas. Elegantan je, vitak i vrlo marljiv. "Zahtijeva rada kao s malim djetetom, ali to me opušta", kazao je Grganić.

Hobi ovog ljubitelja životinja nije jeftin. Iziskuje puno izdataka, a za dobro prezimljavanje najvažnija je dobra hrana koja je, ističe Zvjezdan dosta skupa. "Da bi se postigao uspjeh potrebni su hrana i vitamini, a sve to košta", dodao je.

Bez obzira na poskupljenja hrane i sve nedaće njegova ljubav prema uzgoju životinja ne jenjava. Hobi koji njeguje desetljećima zainteresirao je njegovu djecu pa nije upitno kako će oni nastaviti uzgoj, a možda i proširiti očevo imanje.

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Zvjezdan Grganić Uzgoj golubova Pasmine Hobi Hrana


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Bila je zvijezda kampanje, a sad Milova postaje predmet inspekcije?

Krava Milova nije krava već bik, a zbog izostanka ušnih markica pa i izgleda farme na kojoj su ju zatekli, zvijezda političkog sraza ministra Olega Butkovića s predsjedni...

Više [+]