Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Old Sailor’s Kit
  • 03.01.2020. 07:30
  • Zadarska, Dugi otok

Fish Factory’s Old Sailor’s Kit, autohtoni suvenir koji povezuje tradiciju i ribarstvo

Radi se o suveniru koji zaokružuje priču tradicije, ribarstva i utjecaja riblje industrije na život na otoku, kažu kreatori suvenira Juraj Milin i Tomislav Grandov. Suvenir već nosi oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda.

Foto: Juraj Milin, arhiva
  • 1.061
  • 245
  • 0

Suvenir "Fish Factory’s Old Sailor’s Kit“, duhoviti je suvenir koji dolazi s Dugog otoka. Upakiran je kao riblja konzerva, a njegov sadržaj je za potencijalnog kupca mala tajna.

Priča izrade "škatule" tj. konzerve počela je s idejom da će bend Fish factory svoj album izdati i pakirati u konzerve. Naime, više od 100 godina na Salima postoji tvornica Mardešić koja prozvodi riblje konzerve. Tvornica je dugo godina bila razlog zbog kojeg je stanovništvo ostajalo na Dugom otoku.

Prije dvije godine Old Sailor's Kit dobio je i oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda

"Stari ribari često su u praznu konzervu pakirali šibice kako bi u drvenim i vlažnim brodovima imali suhe šibice za slučaj nužde. To je bio motiv da napravimo suvenir, pošto još nismo snimili album koji je bio u planu. Radi se o suveniru koji bi zaokružio priču tradicije, ribarstva i utjecaja riblje industrije na život na otoku“, kažu kreatori suvenira Juraj Milin (aka George Factory) i Tomislav Grandov (aka Tom Fish). Od ideje do realizacije suvenira prošlo je više od godinu dana. Jedan od bitnijih faktora bio je dizajn kojeg potpisuje Ida Šimunov iz male firme Fafarikula koja je u suradnji s njima tu priču pretočila u jedan lijepi retro dizajn.


Prije dvije godine Old Sailor's Kit dobio je i oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda.

"Prije dvije godine Old Sailor's Kit dobio je i oznaku Hrvatskog otočnog proizvoda. Sastav suvenira zapravo nije tajna, baš iz razloga jer ga je šteta otvoriti. U konzervi se nalazi kutija šibica, male tunjice (kačanice) što je ujedno i magnet, kompas i male vrećice čaja od ljekovito bilja sa Dugog otoka koja u suveniru ostavlja lijepi miris. Naravno, to možete otkriti tek kada otvorite konzervu“, kažu Tomislav Grandov i Juraj Milin te dodaju da je suvenir osmišljen kao kutija za preživljavanje.

Tvornica ribljih konzervi Mardešić i suvenirnica Na sri porta odigrale veliku ulogu

"Željeli bi istaknuti da smo veliku pomoć i prvi distribucijski kanal dobili u suvenirnici Na sri porta u Salima, gdje su prepoznali ovaj originalan i autohtoni proizvod te prvi priskočili u pomoć po pitanju realizacije. Jedan od najbitnijih faktora je svakako tvornica ribljih konzervi Mardešić koja nam tvornički zatvara konzerve“, zahvalni su članovi autorskog benda Fish factory odakle je cijela priča i krenula.

Za uspomenu na Dugi otok, za ugodno krstarenje, za siguran odmor na brodu, za male ribare, za profesionalce, za regatne jedriličre, za sportaše i rekretivce - ukratko za sve one koji se žele sigurno osjećati na brodu, tu je jedinstveni Old Sailor's Kit!


Fotoprilog


Tagovi

Fish Factory’s Old Sailor’s Kit Suvenit Hrvatski otočni proizvod


Autorica

Blanka Kufner

Više [+]

Završila je Upravno pravo i Menadžment u turizmu, a posebno ju zanimaju teme vezane uz ruralni i održivi turizam te sve što se tiče ekologije i očuvanja prirode. Misao vodilja: "Čovjek pripada prirodi, a ne priroda čovjeku - prirodu nismo naslijedili od predaka, nego posudili od unuka."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P