Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zlatna dolina
  • 28.08.2018. 18:00

Dario Zastavnik: Poželio sam vidjeti kako moja Slavonija izgleda iz zraka i kupio dron

Kako bi Slavoniju, u koju se vratio nakon nekoliko godina rada u inozemstvu, mogao pogledati i iz ptičje perspektive, Požežanin Dario Zastavnik odlučio je investirati u dron. Donosimo vam čarobnu foto-bajku iz Zlatne doline koju je naš čitatelj stvorio uz pomoć tog svog malog, letećeg asistenta.

Foto: Arhiva Daria Zastavnika
  • 2.086
  • 254
  • 0

Kada se spomene Slavonija, najčešće asocijacije su - žitnica, slavonski kolači, čvarci, kobasice i druge, kalorijama bogate, delicije. No, za razliku od Dalmacije, čije su ljepote već poznate širom svijeta, Slavonija je, poput Pepeljuge, skromna i nezamijećena ljepotica. 

Čari njenih nepreglednih zelenih mora i zlatnih polja žita, na poseban je način zabilježio zaljubljenik u prirodu i hortikulturom, Požežanin Dario Zastavnik, koji je našem portalu ustupio galeriju bajkovitih fotografija snimljenih dronom.

Čudesan pogled na Slavoniju iz ptičje perspektive

"Obožavam prirodu i zato se trudim ovjekovječiti što više njezinih ljepota. Nakon što sam, fotoaparatom i video kamerom, iz najrazličitijih perspektiva zabilježio na tisuće fotografija i stotine sati video materijala, poželio sam napraviti nešto što još nisam - pogledati kako moja Slavonija izgleda iz zraka. Upravo sam stoga, prije dvije godine, kupio svoj prvi dron. Pokazao se kao savršen pomoćnik koji mi je, bez da letim, omogućio nevjerojatan i čudesan pogled iz ptičje perspektive. Kadrovi snimljeni dronom doista su fascinantni, a osjećaj, pri svakom snimanju, je doista nezaboravan - kao da si i sam letio iznad tih prekrasnih predjela.

Ipak, svima onima koji žele doživjeti iskustvo snimanja dronom, savjetujem da se najprije dobro upoznaju s "pravilima igre" koja propisuje Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo“, kaže Dario, koji nam je ustupio prekrasne fotografije snimljene u okolici Požege, u različitim godišnjim dobima. 

Pametniji modeli dronova sami se vraćaju kući

Kada se snima dronom, jako je bitno, dodaje naš sugovornik, voditi računa o sigurnosti. 

Novi, još pametniji modeli dronova, koji se pojavljuju na tržištu, imaju naglasak upravo na sigurnosti te vješto izbjegavaju prepreke, sami se vraćaju kući, a ugrađeni fotoaparati i kamere dovedeni su do savršenstva. No, ma koliko dron bio savršen, za uspjeh misije snimanja iz zraka, ipak je najvažnije iskustvo operatera koji upravlja bespilotnom letjelicom, te kreativnost, koja igra vrlo važnu ulogu u hvatanju najefektnijih kadrova iz zraka“, kaže Dario.

On i njegov dron već su dvije godine nerazdvojni, fotografije koje stvaraju su doista impresivne, a snimke tisuća hektara pomno obrađene zemlje pričaju jednu sasvim drugačiju, vedru i optimističnu priču o Slavoniji i njenim vrijednim žiteljima.

Pogledajte prekrasne predjele Zlatne doline u videu kao i fotografije u galeriji ispod teksta. 


Fotoprilog


Tagovi

Dario Zastavnik Zlatna dolina Slavonija Dron


Autorica

Sanja Rapaić

Više [+]

Ima bogato novinarstvo iskustvo. Gotovo 15 godina radi i surađuje s raznim medijskim kućama.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]