Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Dani maslina
  • 27.04.2016. 12:30

Maslinarski marendin - Dođi, kušaj, pomozi!

U sklopu manifestacije 18. Međunarodni Dani masline Zadar 2016. održat će se i Maslinarski marendin, koji će osim gastronomskog, imati i humanitarni karakter.

Foto: park plaza mom/bigstockphoto.com
  • 531
  • 24
  • 0

U sklopu manifestacije 18. Međunarodni Dani masline Zadar 2016. održat će se i Maslinarski marendin, gdje će uz 500 porcija variva, posjetitelji na vođenim degustacijama moći kušati i naučiti razlikovati dobro od lošeg ulja.

Osim degustacije, manifestacija ima i humanitarni karakter gdje će se sakupljati dobovoljni prilozi za konzumirana jela i pića na Forumu za pomoć Odjelu za ginekologiju OB Zadar za kupnju uređaja office histeroskopa neophodnog za liječenje maternice.

Sljubljivanje ulja i sira

Otkad se pročulo za Maslinarski marendin, javljaju se mnogi, žele sudjelovati, uključiti se u program, kaže Benito Pucar, predsjednik Organizacijskog odbora 18. Međunarodnih Dana masline Zadar 2016., koji će se održati 29. i 30. travnja u Zadru i na otoku Ugljanu.

Maslinarski marendin je jedna od novosti programa ovogodišnjeg punoljetnog izdanja Dana maslina. Program je pomogao osmisliti zadarski novinar, a u posljednje vrijeme i maslinar Nedjeljko Jusup. Radi se, pojašnjava Pucar, o zanimljivoj gastonomskoj priredbi, koja će se odvijati na Forumu, u petak 29. travnja s početkom u 11 sati.

Glavnu ulogu ima poznati zadarski kuhar Renato Kraljev. On će s učenicima Hotelijersko ugostiteljske i turističke škole pripremati tradicionalno jelo - varivo od leće, slanutka i orza za oko 500 osoba. Uz ovu tradicionalnu deliciju "iz liburnskih vremena" posjetitelji će na vođenim degustacijama moći kušati i naučiti razlikovati dobro od lošeg ulja. Paralelno će se odvijati i sljubljivanja ulja i sira sa sve boljim ravnokotarskim vinima.

Manifestacija ima i humanitarni karakter

Od sirara svoje sudjelovanje već je potvrdila Sirana Gligora, kao i većina poznatijih vinara s područja Zadarske županije - Masvin, Škaulj, Kraljevski vinogradi, Vina Poljak. Upita za sudjelovanje iz dana u dan je sve više. Mnogi žele doći, predstaviti svoje proizvode, računajući da će Maslinarski marendin, osim sudionika Dana masline, na Forum privući veliki broj naših sugrađana kao i gostiju koji će tog dana boraviti u Zadru.

Javljaju su i klape, plesne i folklore skupine koje bi željele nastupiti na Forumu tijekom Maslinarskog marendina.

Prema riječima dr. Mataka ova humanitarna akcija najvjerojatnije će završiti velikim koncertom estradnih zvijezda u dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Koncert organizira Klub zadarskih studenata u Zagrebu koji tako obilježava 20-tu obljetnicu postojanja, a prikupljena novčana sredstava bit će darovana zadarskom Odjelu za ginekologiju u svrhu kupnje spomenutog uređaja, neophodnog u dijagnozi i liječenju patologije maternice.

Foto: park plaza mom/bigstockphoto.com


Tagovi

Dani maslina Zadar Benito Pucar Marendin Humanitarni karakter OB Zadar Manifestacija


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]