Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 11.02.2014. 13:15
  • Zadarska

Zaštitite voćke od kovrčavosti lišća

Upozoravaju se svi voćari neka zaštite svoje nasade od kovrčavosti lista

  • 111
  • 9
  • 0

Sve voćne vrste, napose breskvu i nektarinu, zbog ekonomski najznačajnije bolesti kovrčavosti lista - Taphrina deformans, valja u stadiju bubrenja pupa preventivno zaštititi protiv mogućih bakterijskih i gljivičnih zaraza.

Najbolje je rabiti jedan od bakrenih pripravaka: Nordox ili Cuprablau ili Neoram. Voćnjake u kojima su veći problemi sa štitastim i lisnim ušima te crvenim paukom tretirati s jednim od pripravaka za zimsku zaštitu: Crveno ulje ili Plavo ulje ili Modro ulje.

Provedbom zaštitnih mjera nužno je voditi računa o pojačanom utrošku škropiva te o uputama proizvođača rabljenog sredstva za zaštitu bilja. Upozoravamo na urednu popunu evidencijske liste rabljenih sredstava te na njihovo prikladno zbrinjavanje nakon uporabe.


Tagovi

Kovrčavost lista Breskve Nektarine Voćarstvo SZB


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić