Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 29.04.2015. 18:00
  • Varaždinska

Zaštitite koštićavo voće!

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 53
  • 3
  • 0

Većina koštičavih voćaka je završila s cvatnjom. Ranije sorte nalaze se u fenofazi BBCH (71-73). Budući da prognostičari najavljuju kišu za kraj tjedna, potrebno je obaviti zaštitu novoizrasle lisne mase protiv nekih gljivičnih oboljenja kao što je šupljikavost lista (Stigmina carpophill). Prskanje se preporuča obaviti pripravcima na bazi kaptana i to Merpanom 80 WDG na marelicama i kruškama te Captanom 50 WP.

Preporučamo pregled nasada na prisutnost lisnih ušiju. U slučaju jačeg napada primijenite Calypso SC 480, Confidor SL 200, Boxer, Kohinor 200 SL, Rogor 40 ili Chromgor. Praćenjem breskvinog savijača feromonima, uočen je let prve generacije toga štetnika. O njegovu suzbijanju bit će riječi u narednim preporukama.

Obavezno prije pripreme i primjene sredstava za zaštitu bilja pročitajte priložene upute i upozorenja za uporabu, te ih se pridržavajte. Korisnici su dužni zbrinuti otpadnu ambalažu na propisani način.

Martina Borić dipl.ing.agr.
Martina.Boric@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Fenofaza BBCH Novoizrasle mase Šupljikavost lista Stigmina carpophill Kaptan Marelice Kruške Captan 50 WP Lisne uši Calypso SC 480 Breskvin savijač Martina Borić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]