Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 08.03.2014. 08:15
  • Dubrovačko-neretvanska

Zaštitite jabuke od čađave krastavosti

Obaviještavaju se proizvođači jabuka neka zaštite svoje nasade od čađave krastavosti

  • 79
  • 6
  • 0

Nasadi jabuka u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nalaze se u razvojnom stadiju otvaranja pupova i pojave prvih listića. Dolaskom prvih oborina omogućiti će se povoljni uvjeti za infekcije čađavom krastavosti (Venturia inaequalis). Preporučamo obaviti preventivnu zaštitu prije najavljenih oborina. U ovom razvojnom stadiju zaštitu je moguće napraviti pripravcima na osnovi bakra.

Radi suzbijanja prezimljujućih stadija štitastih uši, lisnih uši i crvenog pauka, bakrenom pripravku je uputno dodati Bijelo ulje ili Mineralno svijetlo ulje. Osim toga mogu se koristiti i gotove tvorničke kombinacije bakra i mineralnog ulja (Crveno ulje ili Modro ulje).

Zaštitu obaviti za mirna i lijepa vremena sukladno uputama proizvođača sredstva za zaštitu bilja. Svako tretiranje evidentirati, a ambalažu zbrinuti na propisan način. Korisnik ne smije posjedovati, skladištiti ili primijeniti sredstva koja nisu registrirana u RH.

Podatke o registriranim SZB u RH možete pronaći na našem, Agroklub portalu, u on-line bazi.


Povezana biljna vrsta

Jabuka

Jabuka

Sinonim: - | Engleski naziv: Apple | Latinski naziv: Pyrus malus L.

Jabuka je temelj voćarske pro­izvodnje i služi kao osnovica za usporedbu isplativosti uzgoja drugih voćaka. Njezini plodovi dozrijevaju od najranijeg ljeta sve do zime. Plodovi... Više [+]

Tagovi

Jabuka SZB Čađava krastavost Štitaste uši Lisne uši Crveni pauk Bijelo ulje Modro ulje


Autorica

Nikolina Fako

Više [+]

Nikolina je administratorica portala Agroklub. Ima 28 godina, a završila je diplomski studij marketing managementa na Ekonomskom fakultetu u Osijeku ... a moto joj je: „Život je puno lakši ako kroz njega ideš sa osmijehom“.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.