Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 13.05.2015. 15:00
  • Zagrebačka

Zaštita nasada koštičavoga voća

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 40
  • 1
  • 0

Od zadnje preporuke za zaštitu koštičavoga voća odnosno bresaka, nektarina, šljiva, marelica, trešanja i višanja, prošlo je 13 dana i potrebno je obaviti preventivnu zaštitu protiv šupljikavosti lista (Stigmina carpophilla), jednim od sljedećih pripravaka: Captan 50 WP, Captan 50 ili Kastor.

Vrijeme je i za suzbijanje breskvinog savijača (Cydia molesta) jednim od slijedećih insekticida: Chromgor 40, Rogor 40 ili Rely 40.

Pripravak Rely 40 ima dozvolu za prodaju i primjenu samo do 01. srpnja 2015.

Potrebno je obaviti pregled nasada na prisutnost lisnih ušiju. Ukoliko je zabilježena jača populacija, preporučamo primijeniti jedan od pripravaka kao što su: Calypso SC 480, Confidor SL 200, Boxer 200 SL, ili Kohinor 200 SL, te Mospilan 20 SP koji ima dozvolu samo za primjenu u nasadima bresaka. Prilikom uporabe insekticida vodite računa o zaštiti pčela te evidentirajte prskanje.

Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice Ministarstva poljoprivrede na adresi.

Marija Prnjak, dipl.ing. agr.
marija.prnjak@savjetodavna.hr


Tagovi

Šljive Višnje Marelice Trešnje Nektarine Lisne uši Koštičavo voće Breskve Savjeti Šupljikavost lista Breskvin savijač Savjetodavna služba Preporuke Rely 40 Mospilan 20 SP Marija Prnjak Stigmina carpophilla Captan 50 WP Boxer 200 SL Cydi


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#RuralFoto #zivotinje #Lika
Naši🐎🐎 HH-ovci i 👑car 🐕Medo😍