Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest voćarima
  • 13.05.2015. 10:00
  • Sisačko-moslavačka

Zaštita nasada koštičavoga voća

Obavijest Savjetodavne službe za voćare.

  • 52
  • 3
  • 0

U nasadima koštičavoga voća preporučujemo izvršiti tretiranje protiv šupljikavosti lista (Stigmina carpophila). Dopuštenje za njegovo suzbijanje imaju Captan WP 50 ili Kastor.

U nasadima koštičavoga voća potrebno je redovito obavljati pregled na prisutnost lisnih ušiju te po potrebi primijeniti jedan od pripravaka kao što su Calypso SC 480, Confidor SL 200, Boxer 200 SL ili Kohinor 200 SL. Pripravak Mospilan 20 SP ima dopuštenje za primjenu samo u nasadima bresaka.

21. travnja zabilježen je početak leta breskvinog savijača (Cydia molesta). Gusjenice prve generacije ovog štetnika, ubušavaju se u vrhove mladica, a posljedica je njihovo sušenje, što je naročito štetno na mladim nasadima, jer je tada otežano formiranje uzgojnog oblika. Za suzbijanje ovog štetnika preporučujemo insekticide Rogor 40, Chromgor 40 ili Rely 40.

Pripravku Rely 40 dopuštena je primjena i prodaja zaliha samo do 01. srpnja 2015. Pripravke za zaštitu bilja upotrijebite prema uputi proizvođača, a praznu ambalažu zbrinite na propisani način. Podaci o registriranim sredstvima za zaštitu bilja dostupni su putem web tražilice na adresi.

Suzana Slovic, dipl.ing.
E-mail: suzana.slovic@savjetodavna.hr


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Koštičavo voće Šupljikavost lista Kohinor 200 SL Mospilan 20 SP Kastor Lisne uši Mispilan 20 SP Breskvin savijač Gusjenice Mladice Rely 40 Suzana Slovic


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tradicionalnu europsku hranu ugrožavaju kukci, biljne alternative i meso iz laboratorija?

Mađarsko predsjedavanje Vijećem EU započelo je 1. srpnja i odmah se uhvatilo u koštac obrane europske kulinarske tradicije. Na inicijativu Budimpešte, danas će 27 minista...

Više [+]