• Zaštita masline
  • 30.10.2015. 10:10

Zaštita maslina od paunovog oka i raka

Berba maslina je završila, no ne i poslovi u maslinicima. Agronomi savjetuju tretiranje protiv raka maslina i paunovog oka.

  • 273
  • 46
  • 0

Nakon završene berbe, za lijepa i mirna vremena a prije kiše, agronomi Primorsko-goranske županije, maslinarima preporučuju obaviti tretiranje protiv paunovog oka (Spilocaea oleagina).

"Tretiranje nakon berbe nikako ne bi trebalo izostati u nasadima u kojima je prisutna bakterijska bolest rak masline (Pseudomonas savastanoi). Za tretiranje u jesenjim terminima protiv obje bolesti preporučamo pripravak na osnovi na osnovi bakarnog oksiklorida, trgovačkog naziva Neoram W", poručuje Karmen Karlić.

Popisa registriranih pripravaka za suzbijanje paunovog oka možete se podsjetiti ovdje.


Tagovi

Maslinari Agronomi Paunovo oko Rak masline Karmen Karlić Prigorsko-goranska županija Bakterijska bolest Bakarni oksiklorid Neoram W Karmen Karlić Registrirani pripravci


Autorica

Sandra Špoljar

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.