Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Suradnja mjesnog odbora i škole
  • 16.03.2017. 18:00

Zasađen voćnjak starih sorti na parceli pored škole

Uz pomoć članova Mjesnog odbora tijekom sunčanog prijepodneva na parceli pored škole posađeno je 25 stabala starih vrsta jabuka, krušaka, trešanja, nekoliko stabala oraha te grmova aronije.

  • 1.438
  • 70
  • 0

Suradnja vinkovačkog Mjesnog odbora Lenije i Osnovne škole Ivana Mažuranića urodila je prvim plodovima, a jedna od njih je i sadnja malog voćnjaka na prostoru uza samu školu sa starim voćnim sadnicama. Ideja je potekla iz Mjesnog odbora Lenija čiji predsjednik Dalibor Šandrk ne skriva zadovoljstvo.

"Gledajući ovu neiskorištenu površinu niz godina došli smo na ideju da u suradnji s osnovnom školom posadimo park starih voćnih vrsta kako bi djeca vidjela kako izgledaju naše autohtone voćne vrste i da nisu sve jabuke od kilogram i pol", kaže Šandrk.

Stare sorte primjer djeci

Uz pomoć članova Mjesnog odbora tijekom sunčanog prijepodneva na parceli pored škole posađeno je 25 stabala starih vrsta jabuka, krušaka, trešanja, nekoliko stabala oraha te grmova aronije.

"Ovdje će djeca moći vijdjeti cijeli proces nastanka voća koje jedu i konzumiraju", napominje Šandrk kojem su se u sadnji voćki ubrzo pridružili i učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama koji su zorno slušali i gledali kako se sadi voćka i na što sve pri tome treba obratiti pozornost.

"Ovo je hvalevrijedna inicijativa gdje će se djeca upoznati s tradicionalnim vrstama voća i naučit kako se ophoditi prema biljkama i znati se upoznati s onime što pruža ova bogata slavonska zemlja", kazao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić koji se također pridužio ovoj akciji.


Tagovi

Voćke Lenije Vinkovci Dalibor Šandrk Škola Ivan Mažuranić Učenici Suradnja


Autor

Alen Kuns

Više [+]

Diplomirani novinar sa više od dvadeset godina staža na temama vezanim uz poljoprivredu, selo i ruralni razvoj. Dugogodišnji suradnik glasila Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatsko gospodarstvo, Gospodarskog lista te niz novina poput Glasa Slavonije i Vjesnika.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.