Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivreda
  • 23.03.2009.

Vrgorac dobiva otkupni centar za poljoprivredne proizvode

Novi otkupni centar

  • 2.107
  • 103
  • 0

U organizaciji Grada Vrgorca održana je prezentacija tvrtke Neretva Fructus, koja bi na području Vrgorca trebala otvoriti otkupni centar za otkup poljoprivrednih proizvoda. Višenamjenska dvorana Grada Vrgorca bila je premalena za sve poljoprivrednike koji su željeli čuti više o ovom projektu.

Prezentaciji su bili prisutni dogradonačelnik Željko Pervan, direktor Neretva Fructusa Niko Kapović i direktor novootvorenog otkupnog centra u Vrgorcu Lujo Mihaljević.

Neretva Fructus je tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, od 1. travnja Neretva Fructus će na području Vrgorca otvoriti otkupni centar u Rastoku, odnosno preuzet će objekte LM Commerca.

Vrgorački poljoprivrednici su sa velikim zanimanjem slušali prezentaciju Nike Kapovića o načinu otkupa, uvjetima plaćanja te subvencioniranju novih sadnica.

Poljoprivrednike je najviše zanimalo hoće li im otkupni centar osigurati potrebnu ambalažu na koji će način tu ambalažu uračunati u cijenu te na koji način će se vršiti otkup robe druge klase.

Tako je rečeno kako će novootvoreni centar najkasnije 30 dana nakon predaje robe isplatiti svoje kooperante te kako će u suradnji sa Gradom poticati nove nasade.

- S obzirom da uvozimo velike količine jagoda, stolnog grožđa, breskvi i nekterina, otvaranjem ovog centra u Vrgorcu zasigurno ćemo to smanjiti, jer se na ovom području sve ovo proizvodi, a uz to su proizvodi velike kvalitete. Svojim prisustvom nadamo se da ćemo moći otkupiti sve ponuđene proizvode i biti razlogom podizanja novih - kaže direktor Neretva Fructusa Niko Kapović.

Lujo Mihaljević je istaknuo kako je ovo ostvarenje sna svih vrgoračkih poljoprivrednika te kako mu je drago da je Neretva Fructus prepoznao potencijal vrgoračkih polja, ali i kako je ovo kraj migracija vrgoračkih poljoprivrednika po brojnim zelenim tržnicama hrvatske.

Autor: MATE PRIMORAC


Izvori

Slobodna Dalmacija

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stožer za obranu hrvatskog sela objavio: blokada prometnica i granica kreće 23. studenog. Uskoro više