Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Sabolović
  • 28.02.2023. 12:35
  • Bjelovarsko-bilogorska, Bjelovar

Uzgoj i prerada voća na OPG Sabolović: Sve što radimo, radimo kvalitetno i s ljubavlju

Najzastupljenija im je voćka kupina, a proizvodnji kupinovog vina, rakija, likera, sirupa, džema i soka dodali su i slastice.

Foto: Branka Sobodić
  • 1.047
  • 216
  • 0

Vrhunsko kupinovo vino, voćne rakije raznih vrsta te slatke delicije, dio su onoga što vrijednim rukama stvara obitelj Sabolović. 

Malo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo iz Bjelovara bavi se uzgojem voća, od kojeg je najzastupljenija kupina, a koja najviše služi za proizvodnju kupinovog vina, rakija, likera, sirupa, džema i soka. No, tu su i domaći džemovi od marelice, smokve, šljive, jabuke i višnje. 

Kako nam je otkrio Dejan Sabolović, prinosi su tijekom prošle godine bili manji za oko 30 posto, ali je njihova kvaliteta puno bolja. "Proizvodnja je tekla bez ikakvih problema, a možemo se pohvaliti i s novom djelatnosti. Naime, uveli smo proizvodnju torti, kolača, slastica i proizvoda od dizanog tijesta", napominje otkrivajući da je supruga dala otkaz i u potpunosti se posvetila izradi slastica.

Ova obitelj uz kupinovo vino, proizvodi i pet vrsta voćnih likera, poput oraha, višnje, kupine, borovnice, nudimo i viljamovku, šljivovicu, marelicu te medicu. Svoju bogatu paletu proizvoda, nedavno su izložili na 18. Međunarodnom pčelarskom sajmu u Gudovcu.

"Posjetiteljima je naša ponuda vrlo primamljiva i zanimljiva", ponosan je vlasnik OPG-a registriranog 2002. godine ističući da sve što rade, rade kvalitetno i s ljubavlju.

Ponosni supružnici Sabolović 

Kako smo doznali, njihovi nasadi voća se protežu na hektar i pol zemlje, dok se otprilike pedeset posto voća potrebnog za preradu, otkupljuje od drugih proizvođača. 

"Naš posao je isključivo obiteljski i svi članovi sudjeluju u svakom segmentu rada", naglašava Sabolović dodajući da se osim na sajmovima na koje odlaze diljem Hrvatske, njihovi proizvodi mogu pronaći i u nekoliko lokalnih trgovina u Bjelovaru, Đakovu, Ivanić Gradu i Rijeci. "Također, imamo i svoj web shop, što nam puno pomaže u cijelom poslovanju", zaključuje. 


Tagovi

Kupinovo vino Slastice OPG Sabolović Dejan Sabolović Uzgoj voća Prerada


Autorica

Branka Sobodić

Više [+]

Dugogodišnja novinarka i urednica portala www.bjelovar.info, vlasnica obrta Bjelovar-info medij.