Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Maslinarstvo
  • 29.10.2013. 08:43

Ubrzavanje procesa kompostiranja komina

Primjenom bio-algeena (prskanje) bitno se povećava urod, kvaliteta plodova, povećava se sadržaj ulja, a prirodna aroma i miris maslina dolazi do punog izražaja.

  • 3.992
  • 264
  • 0

Bio-algeen proizvodi proizvedeni su od smeđe morske alge. Služe za prihranu bilja, životinja i kao poboljšivači tla. Koriste se u ekološkoj i konvencionalnoj proizvodnji. Sadrže oko 30% bjelančevina, visok sadržaj vitamina, preko 70 elemenata u tragovima, aminokiselina, alginskih kiselina i huminskih kiselina.

Potpuno su neškodljivi za ljude, životinje, biljke i okoliš, te imaju ekološke certifikate Europske unije.

Folijarna prihrana

Komina

Osobiti rezultati u maslinarstvu postižu se primjenom bio-algeena S-92, koji sadrži visok postotak mikroelementa bora, nužan za oplodnju, formiranje i rast sjemenke.

Jednostavnom primjenom bio-algeena (prskanje) bitno se povećava urod, kvaliteta plodova, povećava se sadržaj ulja, a prirodna aroma i miris maslina dolazi do punog izražaja. Masline su zdravije i otpornije na bolesti, sušu i štetne utjecaje okoliša. Pravilnom primjenom agrotehničkih mjera povećava se urod u ovisnosti o vrsti do 30% i smanjuje upotreba mineralnih gnojiva od 200% u trogodišnjem ciklusu.

Sadnja novih i obnavljanje starih stabala

Bio-algeen korijenski koncentrat koristi se za sadnju novih maslinika i regeneraciju starih oštećenih stabala. Smanjuje transplantacijski šok i pospješuje rast finih korjenčića. Na korijenju se ubrzano stvaraju polupropusne membrane i potreban osmotički pritisak koji omogućuju optimalnu prihranu. Nježno korijenje maslina nije podložno negativnom djelovanju agresivnog mineralnog gnojiva što ima direktan učinak na zdravlje i razvoj masline.

Maslinova komina - visoko vrijedan kompost

Svježa maslinova komina ne može se upotrebljavati kao organsko gnojivo jer sadrži visoku koncentraciju amonijaka i vodotopivih soli, te u direktnom kontaktu s korijenom izaziva palež i sušenje. Prirodna razgradnja maslinove komine spora je i traje 4-5 godina.

Maslinik EC Natura - Rab

Bio-algeen G-40 i K-20 ubrzavaju proces kompostiranja i za samo 6-8 mjeseci pretvaraju je u visoko vrijedan kompost. Kompostirana komina koja se koristi kao organsko gnojivo hrani maslinu, u sušnim ljetnim mjesecima čuva vlagu, smanjuje probleme sa korovom, te višestruko smanjuje troškove gnojidbe.

Bio-algeen proizvodi zaokružuju prirodni ciklus, od sadnje, prihrane do gnojidbe. Omogućuju kvalitetnu proizvodnju, pozitivne ekonomske efekte i sa aspekta ekologije održivi razvoj.


Povezana biljna vrsta

Maslina

Maslina

Sinonim: - | Engleski naziv: Olive | Latinski naziv: Olea europea L.

Maslina je zimzelena biljka koja može dostići visinu 3 – 13 m. Najveći svjetski proizvođač maslina je Španjolska, a slijedi ju Italija. Jedno stablo masline može dati 15 – 40 kg... Više [+]

Tagovi

Komina Maslinarstvo Maslina Ekološka proizvodnja Folijarna prihrana